Perinteikäs MM-ralli jäämässä sivuun WRC-kalenterista

Argentiinan MM-ralli tiedotti torstaina, että maassa ei suurella todennäköisyydellä ajeta MM-rallia kaudella 2023.
Gus Greensmith
Ralli nauttii Argentiinassa suurta suosiota. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Etelä-Amerikan jättiläinen ehti isännöidä MM-osakilpailua vuodesta 1980 lähtien aina koronapandemian sotkemaan rallikauteen 2020 lähtien, jonka jälkeen Argentiinassa ei ole ajettu MM-rallia. Paluuhaaveet ovat murskautuneet myös ensi vuoden osalta.

– Argentiinan autoliitto ja Argentiinan rallin kisaorganisaatio tiedottavat, että olemme neuvotelleet MM-sarjan promootioyhtiön kanssa, mutta kisamme ei ole alustavassa kalenterissa kauden 2023 osalta, rallijärjestäjä kertoo verkkosivuillaan.

Argentiinan ralli on järjestetty perinteisesti Córdoban alueella. Lääni tukee edelleen voimakkaasti MM-rallia, mutta siitä huolimatta promoottori ei ole lämmennyt ajatukselle paluusta Argentiinaan. Rallijärjestäjä kuitenkin yrittää edelleen kääntää MM-sarjan promootioyhtiön päätä asian suhteen, mutta kisan järjestyminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Rallin MM-sarjan kisakalenteri kaudelle 2023 naulataan lopullisesti maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa lokakuun 19. päivä.

– Ottaen huomioon rallimme menestyksen, on kisajärjestäjä lähettänyt WRC-komissiolle virallisen pyynnön harkita asiaa uudestaan ja mahdollisesti vielä muuttaa kalenteria. Komission seuraava kokous pidetään vielä tässä kuussa, Argentiinan rallin järjestäjä tiedottaa.

Ensi kausi alkaa Monte Carlosta tammikuussa ja myös helmikuun Ruotsin rallin ajankohta on varmistunut. Myös Meksikon rallin järjestäjä tiedotti alkusyksystä, että WRC-autot nähdään maassa maaliskuussa.  

Katso alapuolelta vuoden 2019 Argentiinan rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat