Tuoreella suomalaismestarilla lipsahti testeissä – Skoda jäi jumiin rinteeseen

Emil Lindholm testasi keskiviikkona kauden 2023 avausrallia Monte Carloa varten.
Emil Lindholm
Emil Lindholm vauhdissa Japanin MM-rallissa. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm pääsi kurvailemaan Skodan uudella RS Fabia Rally2 -autolla, jolla aiemmin tällä viikolla testirupeaman aloitti Kris Meeke. Testit sujuivat varsin hyvin, mutta mahtui matkan varrelle myös pieni ulosajo.

Suomalaiskuski oli lipsauttanut mutkan leveäksi ja Skoda oli päätynyt perä edellä vuorenrinteeseen. Auto saatiin kuitenkin hinattua tielle, eikä isompia vaurioita testiautoon tullut.

Lindholm voitti päättyneellä kaudella Toksport WRT:n Skodan ratissa sekä WRC2-luokan mestaruuden että WRC2 Junior -luokan tittelin. Skodalla ei ole rallin MM-sarjassa varsinaista tehdastiimiä, mutta saksalainen Toksport saa autotehtaalta paljon tukea.

Ensi kaudella Toksportin riveissä ajaa ainakin suomalaiskuskeista Sami Pajari. Oletettavasti myös puolustava mestari Lindholm jatkaa WRC2-luokassa. Samassa luokassa suomalaisista tulevalla kaudella jatkanee myös Teemu Suninen, joka ei saanut ajopaikkaa Hyundain Rally1-auton ratissa. Suninen on kurvaillut Hyundain Rally2 -autolla reilun vuoden verran ja sama pesti on luvassa myös ensi vuodeksi.

Lindholmin tai Pajarin ounasteltiin ajavan ensi viikolla testikisana Ranskassa Hivernal du Dévoluy -rallin, mutta osallistujalistalta suomalaisten nimiä ei löydy. Tämän kauden WRC2-kuskeista mukana ovat Nikolai Grjazin Skodalla sekä Gregoire Munster Hyundailla.

Seitsemän MM-rallia tänä vuonna ajanut Pierre-Louis Loubet on niin ikään mukana Hivernal du Dévoluy -rallissa. Loubet ajaa Fordin Rally2 -autolla. Ranskalaisen kartturia ei ole vielä nimetty kilpailuun. Miehen edellinen nuotinlukija Vincent Landais siirtyi Sebastien Ogierin rinnalle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat