Toyotan WRC-tiimi ajoi pommiin MM-rallissa – Jari-Matti Latvala: Rankaisi meidän kaikkia kuljettajia

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan WRC-kuljettajilla oli tuskainen iltapäivä Turkin MM-rallissa perjantaina.

Jari-Matti Latvala oli ennen iltapäivän lenkkiä tuloslistalla kolmantena, mutta iltaan mennessä suomalaisen sijoitus oli romahtanut yhdeksänneksi. Latvalan ero kilpailua johtavaan Citroenin Esapekka Lappiin venähti minuuttiin ja 42,5 sekuntiin.

Latvala oli ongelmissa heti iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Ensin takapuskuri lähti irti. Se aiheutti niin kovan metelin sisälle ohjaamoon, etten meinannut kuulla nuottia. Keskittyminen ajamiseen ei ollut riittävän hyvä ja leikkasin kiven päältä. Siinä meni 50 sekuntia, Latvala summasi.

Iltapäivän toinen pikataival oli turmiollinen Toyota-kuljettajille. Erikoiskokeella satoi vettä, mihin Toyotalla ei ollut varauduttu.

Latvala jäi 53,7 sekuntia Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen ajamasta pohja-ajasta. Kris Meeken ja Ott Tänakin ero kärkeen oli yli minuutin luokkaa.

– Iltapäivä meni koko tiimin kannalta pommiin. Meillä oli ennustus vesisateesta, mutta luotimme liikaa siihen, että sade tulee viimeiselle pätkälle. Sade tulikin pitkälle pätkälle, ja se rankaisi meidän tiimin kaikkia kuljettajia. Siinä me epäonnistuimme, Latvala totesi.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista Turkin MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Kilpailua johtavan Esapekka Lapin rengasvalinta ei ollut sen parempi kuin Latvalalla, mutta hän oli 47 sekuntia Latvalaa nopeampi sateen liukastamalla pätkällä. Latvala nosti rehdisti hattua maanmiehelleen.

– Esapekka on ajanut tosi upeasti, hän on tehnyt hienoa työtä. Hän piti tilanteen hallinnassa, vaikka satoi vettäkin. EP:lläkin on ollut vaikeaa, joten olen iloinen hänen puolestaan. Toivoisin merkkimestaruuspisteidenkin kannalta, että Citroenit pysyisivät kärjessä, Latvala viittasi naureskellen Hyundain ja Toyotan väliseen kamppailuun valmistajien MM-tittelistä.

Turkin MM-ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja