Ott Tänak valmistautui MM-ralliin todellisen supertähden kanssa – ”Megaluokan kokemus”

M-Sport Fordin WRC-kuskit Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet pääsivät viime sunnuntaina melkoiselle päivälenkille.
Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet
Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet saivat kovaa seuraa juoksulenkille. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juoksuseurana oli varsin kovan luokan tekijä, kun rallikuskit askelsivat yhdessä kenialaisen kestävyysjuoksun supertähden Eliud Kipchogen kanssa. Kipchoge on maratonjuoksun kaksinkertainen olympiavoittaja sekä maailmanennätyksen haltija (2.01.09 Berliini 2022).

Mies on myös juossut maratonin alle kahden tunnin Wienissä vuonna 2019, mutta kyseinen aika ei ole kelpoinen ME-tulokseksi, koska kilpailu oli räätälöity Kipchogea varten vauhdinpitäjineen.

– Tämä on ollut megaluokan kokemus. Eliud on aika nopea kaveri lenkkiseuraksi, Tänak naureskelee.

– On ollut hienoa nähdä, miten täällä tehdään yhdessä töitä eli homma ei ole siinä mielessä kaukana rallista. Olemme kaikki ammattiurheilijoita. Meidän lajimme on moottoriurheilussa ja hän juoksee maratonia, mutta me kaikki laitamme itsemme äärirajoille. Yritämme aina saada maksimituloksen aikaiseksi, mutta se tulee vain silloin, kun kaikki palaset ovat kohdillaan.

Ott Tänak sai juoksulenkkarit. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Ranskalaiskuljettaja Loubet oli niin ikään kokemuksesta innoissaan.

– Tämä oli fantastista. Olen ollut jo aiemmin iso Kipchogen fani. Minun serkkuni on juoksija, joten koko perheemme fanittaa häntä. Oli kunnia päästä tapaamaan hänet, korsikalainen ylistää.

Mukana tapahtumassa, joka järjestettiin 2 400 metrin korkeudessa, olivat myös naisten maratonin maailmanennätyksen haltija Faith Kipyegon, New Yorkin maratonin kaksinkertainen voittaja Geoffrey Kamworor ja naisten 10 000 metrin juoksun maailmanmestari Linet Masai. Myös Tänakin kartturi Martin Järveoja pääsi lenkille mukaan.

Tänak antoi myöhemmin Kipchogelle ajokypäränsä ja kenialaisjuoksija puolestaan virolaiskuskille viimeisen päälle juoksukengät. 

– On hienoa päästä tapaamaan urheilijoita eri lajista. Olen iloinen, että saan isännöidä heitä ja vaihtaa tietotaitoa. Treenaaminen meillä on erilaista, mutta me kaikki jaamme samat arvot kovan työnteon suhteen. Olen oppinut, että myös he työskentelevät joukkueena kuten myös me, Kipchoge kertoo.

Maratonin ennätysmies sai Tänakilta kypärän. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Tällä viikolla Keniassa on kuitenkin kyse rallista, vaikka kestävyysjuoksu maan ykköslaji onkin. Tänak on yltänyt parhaimmillaan Safari-rallissa kolmanneksi kaudella 2021.

– Tässä kisassa, enemmän kuin missään muualla, on kyse siitä, että pystymme pitämään automme yhtenä kappaleena. Juoksuhiekkaosuuksilla on todella helppo juuttua kiinni ja on vaikea ymmärtää, missä tie oikein kulkee, Tänak summaa.

– En ole vielä täysin onnistunut tässä kisassa. Tärkeintä on välttää kaikki mekaaniset ongelmat rajuissa olosuhteissa. Sen jälkeen on kyse siitä, että pystymme ajamaan mahdollisimman hyvin.

Katso alapuolelta M-Sport Fordin WRC-kuskien ja maratoonin ennätysmiehen kohtaaminen.

Lue myös nämä