Toyotan rallitähdiltä ylisanoja – ”Ei koskaan ollut epäilystäkään”

Toyota julkaisi maanantaina kauden 2024 kuljettajansa.
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan julkaisemat nimet eivät tulleet yllätyksenä. Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sébastien Ogier sekä Takamoto Katsuta jatkavat tallissa myös ensi kaudella.

Maanantain tiedotustilaisuuden yllättävin uutinen oli se, että Rovanperä ajaa ensi kaudella vain puolikkaan MM-sarjan. Suomalainen osallistuu todennäköisesti seitsemään ralliin.

Rovanperän ratkaisu avasi lupaavasti ajaneelle Takamoto Katsutalle mahdollisuuden ajaa nyt ensimmäistä kertaa täysi sarja tehdastallin kuljettajana. Täyden kauden ajaa myös Elfyn Evans. Ogier ja Rovanperä ajavat sen sijaan vain osan kilpailuista.

Evans esiintyi edukseen päättyneellä kaudella. Hän taisteli lähes kauden loppuun asti mestaruudesta Rovanperää vastaan. Evansilla on loistavat mahdollisuudet mestaruustaisteluun myös ensi kaudella.

– Odotan innolla viidennen peräkkäisen kauden aloittamista tiimissä. Meillä on ollut paljon menestystä yhdessä viimeisen neljän vuoden aikana ja olen innoissani jatkamassa tätä tarinaa yhdessä Toyotan kanssa, Evans kommentoi.

– Tämä tiimi tuntuu jo nyt hyvin kotoisalta. Olen saanut kaikilta mahtavaa tukea, jotta tuntisin oloni mukavaksi, ja jatkoimme kehittymistä tänä vuonna. Olen innoissani, että voin rakentaa nyt sen päälle ja olla vielä parempi vuonna 2024. Olen innoissani tulevaisuudesta ja kuten aina, tavoitteena on voittaa – oli kyse sitten mestaruussarjasta tai yksittäisestä rallista, Evans jatkoi.

Myös Sebastien Ogierilla on kotoisa olo. Mikään muu kuin Toyotalla jatkaminen ei ollut edes vaihtoehto ranskalaiselle multimestarille.

– Olen tietysti hyvin innoissani jatkaessani Toyotalla. Kausi 2023 on ollut minulle hyvä, ja mikä tärkeintä, se on ollut hyvä tiimille. Oli hienoa saavuttaa taas kaikki kolme titteliä, Ogier sanoi.

– Pidän todella suhteestani tämän tiimin kanssa. Minulla ei ollut koskaan epäilystäkään siitä, että haluan pysyä jatkossakin Toyotan haalareissa, Ogier jatkoi.

Ogier ajaa ensi kaudellakin vain osan kilpailuista ja tämä sopii hänelle mainiosti.

– Nautin myös todella tästä tasapainosta, minkä osittainen ohjelma minulle antaa. Ensi kauden pitäisi olla melko samanlainen siinä suhteessa. Niin kauan kuin saavutan menestystä ja tiimi saavuttaa menestystä, meidän pitäisi yrittää jatkaa samalla tavalla, Ogier suunnitteli.

Takamoto Katsuta osoitti kykynsä etenkin päättyneen kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Japanilainen sai loistavia onnistumisia muun muassa Suomessa ja kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa.

– Olen oppinut tänä vuonna paljon. On ollut joitakin kisoja, jotka ovat menneet minulta hyvin ja jotkut taas vähemmän hyvin, mutta ne ovat tehneet minusta vain vahvemman. Toivottavasti se auttaa minua tulevaisuudessa. Ensi kausi on tärkeä paikka todistaa, mihin pystyn ja yritän tehdä siitä urani parhaan kauden tähän mennessä, Katsuta suunnitteli.

Lue myös nämä