Ott Tänak ja Thierry Neuville vetivät karun johtopäätöksen Kalle Rovanperän ratkaisusta

Kalle Rovanperän erityinen sopimus kertoo karua kieltään rallin MM-sarjan tilasta, arvioivat suomalaistähden kilpakumppanit.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maanantaina paljastui, että Rovanperä on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan kanssa. Sopimuksesta erityisen teki se, että ensi vuonna Rovanperä ajaa vain noin puolet MM-ralleista.

Lue myös: Kalle Rovanperältä raju ratkaisu! Suomalaistähti ei puolusta maailmanmestaruuttaan

Kaksinkertainen maailmanmestari perusteli ratkaisuaan sillä, että hän voi hieman ladata akkujaan ennen kuin palaa mukaan täyden kauden ohjelmalla vuonna 2025.

Rovanperän ottaessa taka-askeleen ensi vuoden mestaruus ratkotaan käytännössä vain muutaman kuljettajan kesken.

– (Sebastien) Ogier ei aja enää täyttä kautta, ja kun Kallekin on ulkona, mestaruudesta taistelee yhä harvempi kuljettaja. Nytkään niitä ei ole monta, ja jatkossa vielä yksi vähemmän, Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville harmitteli Dirtfishille.

Ott (Tänak) on yhä mukana ja hän on nyt vahvin kilpailija. Haluaisin kuitenkin ajaa kaikkia kuljettajia vastaan. En nauti yhtään siitä, että taistelen vain yhtä kuljettajaa vastaan, Neuville lisäsi.

Belgialaisen mukaan Rovanperän päätös nostaa esiin isoja kysymyksiä.

– En tiedä, mitä tämä tarkoittaa MM-sarjan kannalta, mutta se näyttää, että jotain on pielessä, Neuville latasi.

Ensi vuonna Neuvillen tallikaverina Hyundailla ajava Tänak on samoilla linjoilla.

– Tästä lajista puuttuu jotain, jos hänen kaltaisensa nuori mestari ei halua ajaa täyttä sarjaa. Silloin jotain on pahemman kerran pielessä. Toivottavasti tämä avaa FIA:n ja promoottorin silmät, Tänak totesi.

Ensi vuonna MM-sarjan pääluokassa ei ole yhtäkään täyttä kautta ajavaa suomalaiskuljettajaa. Hyundain Esapekka Lappi osallistuu Rovanperän tavoin vain osaan kisoista.

– Tämä osoittaa, että hänkin (Rovanperä) on väsynyt matkustamisesta ja kaikesta muusta. Täysi kausi vaatii sitoutumista – eikä pelkästään niille päiville, jotka näkyvät televisiosta tai mediasta. Tähän kuuluu paljon muutakin, Lappi sanoi.

Lappi arveli, että Rovanperä saattoi omalla tavallaan näpäyttää MM-sarjan päättäjiä.

– Kilpailuformaatista on ollut keskustelua, joten ehkä hän haluaa näyttää, että jotain pitää muuttaa.

Lue myös: Näin Kalle Rovanperä perusteli yllättävää päätöstään

Lue myös nämä

  • Uusimmat