Kalle Rovanperä paljasti, miten talli otti ison uutisen vastaan

Kalle Rovanperä keventää rallitaakkaansa ensi vuoden ajaksi.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi kertaa peräkkäin rallin maailmanmestaruuden voittanut Rovanperä paljasti maanantaina, ettei hän aja jokaisessa MM-rallissa ensi kaudella. Rovanperän suunnitelmissa on noin seitsemän MM-osakilpailun ohjelma.

Rovanperä on vasta 23-vuotias, mutta hän on yli puolet elämästään ajanut rallia. Noin kymmenen vuoden ajan touhu on ollut ammattimaista.

Rovanperä haluaa ajaa yhden kevennetyn vuoden, jotta hänellä on entistä enemmän virtaa kaudesta 2025 eteenpäin.

– Tämä on ollut iso päätös, jota piti miettiä jonkin aikaa. Minusta tuntui, että nyt on oikea aika osittaiselle vuodelle, Rovanperä kertoi WRC.comille.

– Olemme saavuttaneet paljon viime vuosina ja nyt voimme hengähtää hetken – rentoutua ja ladata akkuja tulevia täysiä kausia varten. Uskon, että tämä on hyvä juttu.

Rovanperän mukaan Toyota ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat tukeneet häntä päätöksessään.

– Alussa se oli iso yllätys, mutta he (talli) suhtautuivat siihen todella hyvin. Sovimme yhdessä, että jos haluan toimia näin, seuraava vuosi olisi siihen paras hetki. He ymmärtävät täysin tilanteen ja ymmärtävät myös sen, että tämän pitäisi auttaa minua ajamaan pidempään ja saamaan parempia tuloksia tulevaisuudessa, Rovanperä sanoi.

– Jonnekin suhtautui todella hyvin asiaan. Puhumme kaikesta mahdollisesta rallien ja nuotitusten aikana, ja Jonne tiesi, että tämä saattaa olla tulossa jossain kohtaa. Hän ei ollut oikeastaan yllättynyt. Hän oli samaa mieltä, että olemme ajaneet täysipäiväisesti jo jonkin aikaa, joten tämä ei ole huono juttu.

Lue myös nämä