Toyotan iso pomo laittoi leikiksi WRC-tallinsa ongelmakohdalla

Viime viikonloppuna nähtiin varsin epätyypillinen Sardinian MM-ralli.
Akio Toyoda
Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yleensä Välimeren saarella on ajettu kovassa helteessä ja rutikuivilla sorapätkillä. Tällä kertaa viileämpi sää ja kovat vesisateet tekivät rallista erittäin tapahtumarikkaan. Kuljettajilla oli isoja haasteita pitää kilpuri niin sanotusti ladulla mudan liukastamilla teillä.

Yksi viikonlopun kisaa leimaava asia oli vesihaudat ja niiden ylitykset. M-Sport Fordin Ott Tänak sekä Toyotan Takamoto Katsuta joutuivat keskeyttämään kokonaan vesilammikkojen tuhottua autoja. Myös Toyotan Elfyn Evansilla ja Sebastien Ogierilla oli vaikeuksia, kun kilpureihin tuli käyntihäiriöitä.

Varsinkin Toyotan tiimi tuntui olevan ongelmissa vesihaudoissa. Tiimipomo Jari-Matti Latvala korosti kuljettajien vastuuta, mutta esimerkiksi Ogier epäili, että myös autossa saattaa olla ongelmakohta.

Japanilaisvalmistajan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda pisti kuitenkin huumorivaihteen silmään paljon keskustelua herättäneen asian suhteen.

– Olin Sardiniassa neljä vuotta sitten ja viimeisenä päivänä valmistauduin hyppäämään voiton kunniaksi satama-altaaseen yhdessä tiimin kanssa. Ikävä kyllä sitä emme voineet lopulta tehdä. Toisaalta olo oli vähän helpottunut, ettei tarvinnut hypätä, Toyoda aloittaa viitaten Sardinian rallin perinteeseen.

– Ehkä juuri sen takia tallimme ei ollut tänä viikonloppuna kovin hyvä vesihautojen ylityksissä. Toivottavasti Seb, Elfyn ja Takamoto unohtavat ne asiat nopeasti ja keskittyvät seuraavaan ralliin. Toivon toki, että voin jonain päivänä vielä hypätä kuitenkin satama-altaaseen. Uskon, että talli tekee vesilammikoiden ylitysten suhteen kovasti töitä ennen seuraavaa rallia.

Toyoda lausui myös kiitokset tallipomo Latvalalle ja kisassa kolmanneksi sijoittuneelle Kalle Rovanperälle, jotka piipahtivat kumpainenkin Japanissa Portugalin ja Sardinian MM-rallien välissä.

– Koko tallille iso kiitos kovasta työstä. Varsinkin Kallelle ja Jari-Matille viime viikot ovat olleet rankkoja, sillä he ovat matkustaneet Euroopan ja Japanin välillä. Kiitos heille palkintosijasta, vaikka kiireet ovat painaneet, Toyota summaa.

– Kolmen viikon päästä ajetaankin jo Keniassa. Se on Sardinian rallin tavoin todella rankka kisa, mutta siellä eläimet tykkäävät kovasti tiimistämme, Toyoda kirjoittaa viitaten ilmeisesti Rovanperän törmäykseen lehmän kanssa Sardiniassa.

Toyotalla on hyvät muistot Keniasta viime vuosilta, sillä edellisellä kaudella voittoa juhli Rovanperä ja vuotta aiemmin Ogier.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat