Ott Tänak otti kantaa kuumaan aiheeseen – ”Se ei ole suurin ongelma tällä hetkellä”

Viron rallitähti Ott Tänak haluaisi palauttaa aika-ajoerikoiskokeen rallin MM-sarjaan.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Takavuosina rallin MM-sarjassa ajettiin shakedownilla kelloa vastaan ja kuljettajat pääsivät aikojen perusteella valitsemaan itselleen lähtöpaikan ralliin. Systeemi on ollut viime kaudet käytössä rallin EM-sarjassa, mutta MM-sarjassa tilanne on ollut toinen.

Rallin MM-sarjan nykyisen systeemin mukaan MM-sarjan johtaja joutuu lähtemään ensimmäisenä reitille ja etenkin soraralleissa tämä vaikeuttaa kärkikuskin urakkaa huomattavasti. Ott Tänak suhtautuu myötämielisesti ajatukseen, että aika-ajot tuotaisiin takaisin.

– Se on aina ollut niin, että kuljettajat haluaisivat aika-ajon takaisin, etenkin kärkikuskit, muut eivät tietysti niinkään. Se on aina ollut yksi puheenaiheista, mutta sanoisin, että se ei ole suurin ongelma tällä hetkellä, Tänak sanoi Rallit.fille.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Toinen puheenaihe Portugalissa olivat niin sanotut osa-aikaiset kuljettajat. Muun muassa Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier ajavat tällä kaudella vain puolikkaan sarjan. He eivät taistele kuljettajien mestaruudesta muuten kuin korkeintaan teoriassa, mutta tuovat kuitenkin pisteitä tiimeilleen. Ja tämän päälle he saavat kisoihin muita paremmat lähtöpaikat.

Rallin MM-sarjan johtaja Thierry Neuville valitti asiasta jo ennen Portugalin MM-rallia, mutta Tänakin kanta asiaan ei ole niin jyrkkä.

– Ei se ole kuljettajien ongelma, sillä he eivät tee mitään väärää, Tänak sanoi suoraan.

– Tämä on lajin ongelma, missä on myös monia muita ongelmia. En lähtisi osoittelemaan kuljettajia sormella. Näin asiat vain tällä hetkellä ovat, Tänak näki.

Portugalin MM-rallin pätkät ovat kaikille kuljettajille hyvin tutut. Se tekee erojen repemisestä haastavaa.

– Kyse on puhtaasti suorituskyvystä. Perjantaista tulee varmaan todella raju ja renkaitakin joutuu varmasti säästelemään. Ja jos täällä on kuuma, niin se on myös yksi avainasioista. Mutta kyse on lähinnä suorituskyvystä ja luulen, että autojen suorituskyky tulee hyvin esille, Tänak ennakoi.

Lue myös nämä