Jari-Matti Latvala löi kaikki paineet Kalle Rovanperälle

Jari-Matti Latvala huokui tyytyväisyyttä Portugalin MM-rallin huoltoparkissa, vaikka pahin kilpailija Hyundai nappasikin kolmoisvoiton testierikoiskokeelta torstaiaamuna.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Testierikoiskoe ei kuitenkaan koko kuvaa anna todellisista voimasuhteista, vaikka varmasti tuokin luottoa Hyundain leiriin. Latvala povaa tiukkaa kamppailua kisan kärkitiloista.

– Hyvä fiilis on kaiken kaikkiaan. Nyt meillä on niin sanotusti täysi joukkue laittaa kehiin ja se on hyvä juttu. Kaikki kuljettajat olivat hyvällä fiiliksellä, se on tärkeintä, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Totta kai kilpailu on kovaa ja tässä rallissa voi varsinkin toisilla ajokerroilla paljon tapahtua. Perjantaina Arganil esimerkiksi on aika ratkaisevassa roolissa.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Toyota ajattaa ensi kertaa tällä kaudella neljää GR Yaris Rally1 -autoa, kun sekä Sebastien Ogier että Kalle Rovanperä ovat lähtöviivalla. Tavoitteena on tehdä piste-eroa pahimpaan viholliseen Hyundaihin Portugalin soralla.

– Totta kai onhan siinä myös painetta. Nämä kevään kisat ovat tosi tärkeitä ja monesti aika ratkaisevassa roolissa. Sarjan pistelaskusysteemi on toki tehnyt hommasta vähän erilaisen. Nyt kun on kaikki kuskit mukana, niin toivottavasti onnistumisia tulee ja pisteitä saadaan mahdollisimman paljon, Latvala kertoi.

Voittokamppailua Latvala povaa nimenomaan osa-aikaisten tähtikuskiensa välille. Pienimmän voittokertoimen tallipomo antaa suomalaistähdelleen.

– Kallella on huippuedellytykset voittaa. Uskon, että Sebastien yrittää myös, mutta tämä on Kallelle parempi kilpailu. Seb varmasti haluaa yrittää. Kaiken pitää kuitenkin natsata kohdilleen, Latvala summasi.

– Ruotsissa Kalle oli huippuvedossa ja kaikki olettivat, että hän voittaa. Tuli kuitenkin pieni virhe, josta maksettiin isoa hintaa. Kaikkien asioiden pitää onnistua myös renkaiden suhteen. Vauhdin puolesta ei ole mitään epäselvyyttä. Sen puolesta hän varmasti voi voittaa.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä