WRC-tulokas manaa viime kauden törttöilyään MM-rallissa – ”Olipa hieno idea!”

Uransa ensimmäistä täyttä kautta rallin MM-sarjan ykkösluokassa ajavan Gregoire Munsterin alkuvuosi on ollut vaikea.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

25-vuotias luxemburgilainen on keskeyttänyt kaksi alkukauden neljästä MM-rallista ja myös Ruotsissa aikaa vierähti useaan otteeseen lumipenkassa. Kroatiassa huhtikuussa Munster pääsi ilman keskeytystä maaliin, mutta oli selvästi hitain Rally1-autoista.

Tulevassa Portugalin MM-rallissa haastetta riittää M-Sport Fordin tulokaskuskille. Viime vuonna mies kisasi Portugalissa, mutta homma tyssäsi jo avauspätkällä ulosajoon, jonka myötä paljon arvokasta kokemusta jäi saamatta.

– Meillä oli hyvät testit, kun pääsin ajamaan kaksi päivää. Portugali on vähän kuin Sardinian ralli, ja varmasti meille hankala, sillä meillä on vähän kokemusta kilpakumppaneihimme verrattuna, Munster sanoo.

– Siitä kiitos minun hienolle idealleni kaataa auto avauspätkällä viime vuonna. Sen takia meillä ei ole tietoa osasta pätkiä, joten nyt on tärkeintä, että saamme paljon kokemusta sekä Portugalista että seuraavasta Sardinian rallista. Sitä kautta voimme lähteä myöhempiin sorakisoihin paremmalla itseluottamuksella.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Myös tallipäällikkö Richard Millener myöntää, että tärkeintä on kokemuksen hankkiminen. Toki jossain vaiheessa kautta pitäisi antaa myös näyttöjä vauhdista.

– Gregoirella on töitä edessään, sillä hänellä on vähän kokemusta ja hänen pitää tehdä kovasti töitä, jos mielii pysyä lähellä kokeneempia vastustajiaan, Millener toteaa.

– Hän kuitenkin näytti välillä hyvää vauhtia Keniassa, joten hän pystyy olemaan vahva soralla. Hänen on tärkeintä keskittyä ajamaan puhtaasti.

Lue myös nämä