WRC-tallille valtaisa pettymys Sardiniassa – ”Mitä voin sanoa?”

M-Sport Fordin rallitallin viikonloppu Sardiniassa oli murheellinen.
M-Sport Ford
Sardinian MM-ralli oli M-Sport Fordille raju pettymys. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sekä virolaiskuski Ott Tänak että ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet joutuivat keskeyttämään teknisten vikojen takia. Loubet jäi reitille jo perjantaina, kun vaihteistossa ilmeni vikaa. Tänakin Ford puolestaan hyytyi vesihaudan ylityksessä, kun kilpuriin iski sähkövika.

Pitkään näytti kuitenkin siltä, että M-Sport saisi lohtua WRC2-luokan voitosta. Ranskalainen Adrien Fourmaux oli voiton syrjässä kiinni viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Pätkän alussa Fourmaux kuitenkin teki virheen ja ajoi ulos tieltä.

– Mitä voin sanoa? Olen pahoillani koko tiimin puolesta. Kaikki tekevät rajusti töitä, mutta tänä viikonloppuna meillä ei ollut yhtään onnea, tallipäällikkö Richard Millener kommentoi.

– Ott teki kaikkensa Power Stagella ja sai tärkeitä pisteitä. Hänen ja Pierren keskeytykset olivat kuitenkin valtaisa pettymys.

Pääluokan kuljettajien keskeytykset olivat raskaita tiimille, mutta myös WRC2-luokan voiton menettäminen otti koville. Fordin Rally2-auto on ollut jo useamman vuoden altavastaaja luokassa, mutta nyt ensimmäinen luokkavoitto aikoihin oli lähellä.

– Adrien ajoi fantastisen rallin ja puski, kun oli tarvetta. Hän pystyi kontrolloimaan kisaa olosuhteissa, joita monet kutsuivat hulluiksi. Tulos ei ollut sitä, mitä hän ansaitsi, mutta me tuemme häntä vaikeina aikoina, Millener kertoo.

– Rallissa on aina raskaita aikoja, mutta hänen vauhtinsa todisti, mikä lahjakkuus hänessä onkaan. Se meidän on muistettava tästä viikonlopusta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat