Rallin MM-sarjan tähti valitti taas tutusta aiheesta – vain yksi tavoite Portugalissa

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville joutuu auramiehen rooliin Portugalin MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville valitteli tieasemastaan jo ennen rallia ja sama aihe kismitti häntä myös torstaina ajetun testierikoiskokeen jälkeen.

– Toivomme tietysti aina hyvää tulosta, mutta kun otetaan huomioon lähtöpaikkamme, niin tästä tulee todella haastavaa. Laitamme sormet ristiin, että emme joudu minkäänlaisiin ongelmiin ja toivon mukaan saisimme myös jotain pisteitä sunnuntailta, Neuville ennakoi.

Neuville ei uskonut itsekään voittoon ennen rallin alkua, vaan tavoitteet on asetettu jonnekin muualle.

– Tulee olemaan todella vaikeaa voittaa täällä. Meidän päätavoite on olla Elfyniä (Evans) nopeampi ja haluamme ottaa enemmän pisteitä kuin hän. Samaan aikaan meidän tulee pitää kuitenkin myös (Ott) Tänakia silmällä. Strategia voi näytellä isoa roolia jossain. Katsotaan, nyt tärkeintä olisi päästä vain perjantain ensimmäisistä pätkistä läpi ja katsotaan sitten, missä olemme, Neuville totesi.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Neuville teki selväksi, ettei hän pidä nykyisestä lähtöjärjestyksestä varsinkaan nyt, kun sarjassa on paljon osa-aikaisia kuljettajia. Portugalissa osa-aikaisesti MM-sarjaan osallistuvat Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier saavat parhaat lähtöpaikat.

– Osa-aikaisia kuljettajia on aina ollut, mutta tänä vuonna heitä on todella paljon, joten se tekee tästä entistä haastavampaa. Jos kysyt asiaa keneltä tahansa kuljettajalta, niin he haluaisivat tuoda aika-ajoerikoiskokeen takaisin. Se olisi tasapuolisempaa kaikkien kannalta, Neuville sanoi.

– Vaikka MM-sarjan johtaja joutuisikin avaamaan tietä aika-ajossa, niin silti hänellä olisi paremmat mahdollisuudet saada hyvä sijoitus aika-ajosta ja sitä kautta hänellä olisi paremmat mahdollisuudet pärjätä rallissa. Aika-ajo oli jotain, mistä pidimme aikanaan kovasti, ja se oli myös hyvin nautittavaa. Olemme aina halunneet ne takaisin, Neuville sanoi suoraan.

Neuville johtaa MM-sarjaa kuuden pisteen erolla Toyotan Elfyn Evansiin nähden. Sensaatiokuski, M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on kolmantena. Ranskalainen on jäänyt Neuvillesta 27 pisteen päähän.

Portugalin MM-ralli alkaa torstai-iltana kello 21.05 Figueira da Fozin lyhyellä yleisöpyörityksellä.

Lue myös nämä