Teemu Suninen myönsi karun tosiasian – ”Aika kova kiire on, jos meinaa pärjätä”

Teemu Suninen aloittaa rallikauden 2024 Portugalin soralta.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisa on ollut takavuosina Suniselle menestyksekäs, sillä jokelalainen otti uransa ensimmäisen palkintosijan ykkösluokassa Portugalista kaudella 2018. Myös pienemmässä luokassa Suninen on ollut kolmesti podiumilla Atlantin rannikolla.

30-vuotias Suninen kuitenkin epäilee, että tällä kertaa kyyti kärjessä voi olla kylmää. Raaka fakta on, ettei Hyundain Rally2-autolla riitä tällä hetkellä suorituskyky Skodaa, Citroenia ja Toyotaa vastaan.

– Kyllä sellainen fiilis kuitenkin on, ettei ihan voittovauhdissa olla välttämättä. Sanotaan, että aika kova kiire on, jos meinaa pärjätä ja pätkäpohjia ajaa. Tilanne on valitettavasti vähän sellainen, että semmoisia viitteitä on ollut, Suninen pyöritteli Rallit.fille.

– Pojat eivät viime kilpailuissa ihan loistovauhdissa ole olleet. Voi olla vaikeaa kiristää kolme minuuttia pois muilta kuskeilta. Samanlaisella autolla ajetaan, millä pojat olivat Kroatiassa. Siitä vauhdista jos vähän voi kiristää, niin olemme tyytyväisiä.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Vaikka ajotauko on venähtänyt pitkäksi, on Suninen kuitenkin luottavainen, ettei homma jää omasta suorittamisesta kiinni. Edellisen kerran Suninen on ajanut viime vuoden lokakuussa Keski-Euroopan MM-rallissa.

– Reitti on tuttu. Tavallaan voi ajaa jopa ulkomuistista pätkiä. Vaikka ei parasta tuntumaa olekaan, niin voi vähän muistista ajaa jarrupaikkoja ja muita kohtia. Helppo tänne on sinänsä tulla pidemmän tauon jälkeen, Suninen mietti.

– Kiva olla taas ajamassa pitkästä aikaa. Olen aina tykännyt tästä rallista ja saanut hyviä tuloksia.

Rallin ratkaisupäiväksi Suninen povaa heti perjantaita.

– Tärkeää olisi, jos perjantaina voisi rengasrikot välttää. Siellä on vähän kivikkoista ja usein on ollut rengasrikkoja. Sieltä pitäisi hyvin selvitä. Meillä ei ole myöskään WRC2:ssa niin paljon renkaita käytössä kuin haluaisimme, Suninen summasi.

– Siinä pitää miettiä, että käyttääkö perjantaina vain neljää pyörää, että on sunnuntaillekin jotain jäljellä. Jos lähtee kuudella pyörällä myös lauantaille, niin sitten on vain kaksi uutta sunnuntaina.

WRC2-luokassa taistelu tulee olemaan tuimaa. Suomalaisista Sunisen lisäksi mukana ovat Sami Pajari, Lauri Joona sekä Roope Korhonen. Kärkitiloille pyrkivät suomalaisten lisäksi muun muassa Oliver Solberg, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Yohan Rossel sekä Nikolai Grjazin.

Lue myös nämä