Toyota-kuski teki tavoitteensa selväksi – tässä voi ratketa koko rallin lopputulos

Toyotan Takamoto Katsuta lähtee tavoittelemaan hyvää tulosta Portugalin MM-rallista.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta on toistaiseksi ajanut ihan kelvollisen kauden ja kerännyt kauden aiemmista kilpailuista 45 MM-pistettä. Tällä pistesaldolla japanilainen on kuljettajien MM-sarjassa kuudentena.

– Yritän tehdä tietysti parhaani, mutta en ota mitään stressiä tuloksesta, Katsuta sanoi Rallit.fille Portugalissa.

– Tästä tulee todella haastavaa ja etenkin perjantai on haastava päivä. Mutta jos pystyn tulemaan pätkät läpi ilman virheitä, niin uskon, että tästä tulee hyvä viikonloppu, Katsuta jatkoi.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Katsuta oli torstaina ajetulla testierikoiskokeella kuudenneksi nopein. Etenkin toisella vedolla hänen vauhtinsa näytti jo tosi hyvältä.

– Shakedown on aina shakedown. Siinä vain tsekataan asioita, eikä pusketa vielä ihan niin kovaa, mutta aika oli toki ihan hyvä. Ja auto toimii ihan hyvin. Huomisesta päivästä tulee hieman erilainen, mutta odotan rallin alkua silti innolla, Katsuta ennakoi.

Katsutan taktiikka on selvä. Ensimmäisellä vedolla pitää tulla perjantaina kovaa, mutta toisella lenkillä ei voi tulla enää niin kovaa.

– Ensimmäisillä pätkillä pitää tulla kovaa ja kärjen vauhdissa. Lähtöpaikkani antaa hieman etua, mutta lauantaina ja sunnuntaina on vain tärkeämpää olla hyvillä sijoituksilla. Eli jos sinulle tulee yksi virhe tai rengasrikko, niin tiedät, että menetät paikkasi. Se tekee tästä viikonlopusta vaikeamman. Joten sinun tulee löytää hyvä balanssi. Et voi olla liian varovainenkaan, sillä muuten häviät liikaa aikaa.

Katsutan mukaan rallin merkittävin päivä on perjantai.

– Perjantain sijoitus on tosi tärkeä, sillä lauantaina ja sunnuntaina pätkät ovat tosi pehmeitä. Perjantaina on aina ollut niin, etteivät pätkät ole pehmenneet niin paljoa. Lähtöpaikalla ei ole niin suurta merkitystä perjantaina. Sillä on merkitystä, mutta ei niin suurta merkitystä verrattuna lauantaihin, Katsuta ennakoi.

Portugalin MM-rallin pätkät ovat kaikille hyvin tuttuja. Silläkin on merkitystä.

– Sanotaan näin, että joudut ottamaan suhteellisen isoja riskejä, muussa tapauksessa et voi tehdä eroja verrattuna muihin. Joudun siis puskemaan heti rallin alusta lähtien, Katsuta kuvaili.

Lue myös nämä