Kalle Rovanperä vahvisti ongelmansa syyn

Kalle Rovanperän Toyota ei ollut täydessä iskussa Portugalin MM-rallin testierikoiskokeella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä vetäisi shakedownin avauskierroksella nopeimman ajan, mutta hän paljasti ajosuorituksensa jälkeen, ettei hänen autonsa ollut ”sataprosenttinen”.

Rovanperän autoa fiksailtiin huollossa, mutta aika ei enää parantunut, kun hän ajoi kaksi viimeistä vetoaan testipätkällä.

Rovanperä vahvisti shakedownin jälkeen, mikä autossa oli tarkalleen vialla.

– Hybridi ei toiminut ensimmäisellä vedolla, mutta aika oli silti hyvä. Auto toimii hyvin ja sillä pystyy ajamaan niin kuin kuuluukin, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Portugalin ralli on sopinut hyvin suomalaistähdelle aiempina vuosina. Hän otti sorakisassa voiton molemmilla mestaruuskausillaan 2022 ja 2023.

Tällä kertaa Rovanperä pääsee starttaamaan kisaan hyvältä lähtöpaikalta, joten tavoitteet ovat jälleen korkealla.

– Tämä on joka vuosi ollut hyvä kisa minulle ja myös tulosta on tullut. Fiilis onkin positiivinen.

– Totta kai tavoitteena on voitto, eihän sitä voi oikein muuta tavoitella. Tuntuu siltä, että tänä vuonna taistelu voitosta voi olla tiukempaa. Yritetään tietenkin parhaamme ja voitosta halutaan totta kai ajaa.

Rovanperän mukaan menestyksekkään viikonlopun avain on kunnon onnistuminen ensimmäisenä kunnon ajopäivänä perjantaina.

– Olemme pystyneet voittamaan täällä auraamallakin kahtena viime vuonna. Tänä vuonna meillä on hyvä lähtöpaikka, joten se pitää käyttää hyvin ja ajaa kovaa. Sitten pitää jatkaa samalla tavalla koko viikonloppu, Rovanperä suunnitteli.

Portugalin MM-ralli starttaa torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Perjantaina kuljettajilla on ajettavanaan kahdeksan erikoiskoetta.

Lue myös nämä