Quantcast

Toyotalta yllätysveto: Rally1-auto SM-rallin lähtöviivalla

Toyotan WRC-tallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta osallistuu rallin SM-sarjan osakilpailuun.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-kauden toinen osakilpailu ajetaan helmikuun alussa Kuopiossa. Kilpailuun ilmoittautuneiden listalle on lisätty Katsutan ja kartanlukija Aaron Johnstonin nimet.

Katsuta kilpailee Kuopiossa Toyotan GR Yaris Rally1 -kilpurilla. Rallin SM-sarjan osakilpailussa ei ole aiemmin nähty Rally1-luokituksen hybridikalustoa.

Kuopion SM-ralli toimii Katsutalle hyvänä testinä ennen viikkoa myöhemmin ajettavaa Ruotsin MM-rallia, jossa japanilainen kerää ensimmäistä kertaa pisteitä Toyotan tehdastiimille. SM-rallissa kilpaileminen ei verota WRC-tallin testipäiviä, joita on rajoitettu entisestään tälle kaudelle. Tänä vuonna jokaisella WRC-tiimillä on käytössään vain 21 testipäivää oman testialueensa ulkopuolella.

Jyväskylässä asuva Katsuta kilpaili viimeksi rallin SM-sarjan osakilpailussa vuonna 2019, kun hän ajoi Riihimäki-rallissa yleiskilpailun ykköseksi Toyota Yaris WRC:llä. Jari Huttunen oli samassa kisassa kakkonen Hyundain WRC-autolla.

Kuopion SM-rallin ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 22. tammikuuta. Mahdollista on, että kilpailuun starttaa muitakin mielenkiintoisia nimiä.

Kuopion SM-ralli on ohjelmassa 4. helmikuuta. Katsuta käynnistää kautensa torstaina, kun rallin MM-sarja starttaa Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat