Toyotalta vahvistus: Japanilaiskuljettaja WRC-autolla kahteen MM-ralliin

Mäkinen Katsuta
Tommi Mäkinen ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli vahvisti perjantaina, että tiimin haastajaohjelmaan kuuluva japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta ajaa tällä kaudella kaksi MM-rallia Toyota Yaris WRC -autolla.

Katsuta on kilpaillut tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Ford Fiesta R5 -autolla. Lisäksi hän on päässyt ottamaan tuntumaa Toyota Yaris WRC -autoon kahdessa SM-rallissa.

Katsuta saavutti WRC2-luokan voiton toukokuussa ajetussa Chilen MM-rallissa. Luokan yhteispisteissä hän on neljäntenä.

Toyota on muuttanut Katsutan loppukauden ohjelmaa siten, että japanilainen ajaa neljättä Toyota Yaris WRC:tä elokuussa Saksan MM-rallissa ja lokakuun lopussa Katalonian MM-rallissa.

– Takamoto on ottanut isoja askeleita eteenpäin tänä vuonna. Hänen ajamisensa ja tasaisuutensa on kehittynyt WRC2-ohjelmassa. Hän myös ajoi ensimmäiset rallinsa Yaris WRC:llä erittäin hyvin rallin SM-sarjassa. Tämän takia olemme varmoja, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on kertonut julkisesti, että hän haluaisi tulevaisuudessa nähdä japanilaisen tehdaskuljettajan tiimissään.

– En ole vielä saavuttanut lopullista tavoitettani, seison vasta lähtöviivalla. Kerään vähitellen arvokasta kokemusta Yaris WRC -autossa. Pyrin kehittämään itseäni jokaisessa rallissa päästäkseni taistelemaan kärkisijoista korkeimmalla tasolla lähitulevaisuudessa, Katsuta sanoo.

– Minulla on vielä paljon tehtävää toteuttaakseni unelmani, mutta olen varma, että pystyn tekemään sen, Katsuta vakuuttaa.

Katsuta, 26, osallistuu tänä vuonna myös Suomen ja Britannian MM-osakilpailuihin Ford Fiesta R5 -autolla.

Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ajavat tällä kaudella Toyotan tehdaskuljettajina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat