Toyotalla olisi unelmatilaisuus tallimääräykseen – näin kommentoi Jari-Matti Latvala kuumaa aihetta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimi ylsi historialliseen temppuun jo viime kaudella Kalle Rovanperän johdolla ja on tänä vuonna uusimassa temppua. Nyt johtoasemaa ennen viimeistä ajopäivää pitää Sebastien Ogier kannassaan Rovanperä. Japanilaisvalmistajan neloisjohdon täydentävät Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta.

– On pakko olla todella tyytyväinen. On uskomatonta, että olemme jälleen tällaisissa asemissa. Pitää kuitenkin muistaa, että vielä on yksi päivä ajamatta, joten neloisvoittoa ei ole vielä saavutettu, Latvala totesi.

– Varsinkin tämän päivän viimeinen pätkä oli sääolosuhteiden takia todella vaikea. Voimme olla tyytyväisiä, että kaikki autot pääsivät sen läpi ilman isompia ongelmia.

Toyotalla olisi herkullinen tilaisuus nostaa tallimääräyksellä Rovanperä Ogierin ohi sunnuntaina. Ogier ajaa vain valikoituja MM-ralleja, eikä siis kamppaile maailmanmestaruudesta toisin kuin suomalaiskuljettaja. Hyundai on jo kolmeen kertaan kauden ensimmäisen puoliskon aikana käyttänyt tiimimääräyksiä ykköstähtensä Thierry Neuvillen hyväksi.

– Emme halua käyttää tallimääräystä. Tietenkin meidän täytyy katsoa kokonaiskuvaa. Sebastien ei aja täyttä kautta. Kalle on nyt kisassa toisena ja hän on ajanut todella fiksusti. Thierry on hänen lähin uhkaajansa MM-sarjassa ja hän keskeytti kertaalleen tässä kisassa, eikä hän saa täältä kovinkaan montaa pistettä, Latvala tykitti.

– Mielestäni meidän ei pitäisi kuitenkaan tehdä mitään, sillä asetelmat ovat joka tapauksessa todella hyvät.

Yksi asia Latvalaa kuitenkin mietityttää. Evans ja Katsuta kamppailevat rallin kolmannesta sijasta. Varsinkin japanilaiskuljettaja Katsuta haluaisi podiumille pitkän vaikean putkensa jälkeen. Eroa kaksikon välillä on vain 16,7 sekuntia.

– Ainoa juttu on se, että Elfynin ja Takan välillä on pieni kamppailu. Meidän pitää antaa heidän ratkaista kamppailunsa reilusti, mutta tietenkin muistutan heitä, että olisi mukavaa nähdä kaikki autot maalissa, Latvala naurahti.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin lauantain aamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat