Esapekka Lapilla käsittämätöntä epäonnea – ”En tiedä, mitä tässä oikein tapahtuu”

Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lapin loistava debyytti Kenian MM-rallissa mureni pilalle lauantain iltapäivän avauspätkällä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi jäi tien varteen, kun tekninen vika aiheutti keskeytyksen. Uskomatonta kyllä, kyseessä oli samankaltainen kardaaniakselin pettäminen kuin jo keskiviikkona testierikoiskokeella. Kaiken lisäksi Hyundain tiimillä on ollut vastaavia ongelmia myös testeissä.

– Sehän pamahti se kardaani sieltä, nyt vähän eri kohdasta kuin shakedownissa. Testipätkällä se meni jarrutuksessa, mutta nyt se meni kiihdytyksessä. Painoin kaasun pohjaan kiihdytyksessä ja sitten kuului iso pamaus. Puhelinkin lähti lentoon, Lappi summasi tilanteen pettyneenä.

Vaikka Lappi osasi odottaa ongelmia, oli pettymys silti suuri, sillä kisa oli sujunut 11. erikoiskokeelle asti erinomaisesti.

– Yllättävää, että se kesti näinkin kauan. Olin ajatellut, että keskeytämme kakkospätkälle, mutta kesti sentään tänne asti. Totta kai jätkät yrittivät muuttaa jo ennen ykköspätkää säätöjä siihen suuntaan, että välttäisimme nämä ongelmat. Auto ei ehkä ollut niin hyvä ajaa, mutta ihan hyvinhän se meni tähän asti, Lappi summasi.

– Harmi homma, totta kai. Aika paljon tuli tehtyä hommia tätä rallia ennen, kun en ollut aiemmin ollut täällä. Nyt kaikki meni viemäristä alas.

Pieksämäkeläinen toivoo, että korealaisvalmistajan leirissä kääritään hihat ja varmistetaan, ettei mitään vastaavaa satu enää tulevissa ralleissa.

– Tiimillä taisi olla samankaltaisia ongelmia viime vuonna, mutta sille on jo tehty jotain. Minulla ei ole aiemmin ollut tällaisia ongelmia. Ei esimerkiksi Sardiniassa, vaikkakaan se ei ollut ihan näin raju kilpailu. Se on siis uusi juttu, ja mikä erikoisinta, se on ollut vain minun autossani, Lappi totesi.

– En tiedä, mitä tässä oikein tapahtuu. Selvästi jotain on pielessä, kun se on tapahtunut jo kolmesti muutaman päivän sisään. Tiimin pitää nyt tutkia todella tarkkaan, mistä tämä johtuu.

Suomalaiskuski pääsee todennäköisesti reitille vielä sunnuntaina, mutta toiveet kunnon tuloksesta voidaan haudata.

– Olen varma, että pääsemme jatkamaan, jos meillä on vain varaosia jäljellä. Luulen, että lähdemme huomenna kartuttamaan lisää kokemusta.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin lauantain aamupäivän parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat