Toyota-pomo hehkutti Kalle Rovanperää – ”Osoitti millainen vahva mestari hän on”

Toyotan Kalle Rovanperä varmisti sunnuntaina uransa toisen ralliautoilun maailmanmestaruuden Keski-Euroopan MM-rallissa.
Akio Toyoda ja Kalle Rovanperä
Akio Toyoda ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä sijoittui kartturinsa Jonne Halttusen kanssa toiseksi sunnuntaina päättyneessä Keski-Euroopan MM-rallissa, mutta se riitti suomalaiselle mestaruuden varmistamiseen.

Tallikaveri Elfyn Evans ajoi lauantaina ulos 11. erikoiskokeella ja hänen unelmansa mestaruudesta kuihtui siihen.

Rovanperä aloitti varmistelun lauantaina ja ajoi mestarillisesti maaliin mestarina.

– Onnittelut Kallelle ja Jonnelle toisen peräkkäisen kuljettajien ja kartanlukijoiden mestaruuden varmistamisesta, Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda sanoi tallin tiedotteessa.

– Nuorimpana puolustavana mestarina Kallelle näytti olevan hieman vaikeuksia kauden alkupuoliskolla. Mutta hän keräsi tasaisesti pisteitä ja kauden puolivälissä hän alkoi johtaa kuljettajien MM-sarjaa osoittaen meille, millainen vahva mestari hän on, Toyoda hehkutti.

– Yksi asia heillä on kuitenkin edelleen saavuttamatta ja se on seisominen minun kanssani palkintokorokkeella. Sitä odotan innolla Japanissa, Toyoda sanoi.

Toyoda muisti myös kehua Evansia, joka on ajanut hyvän kauden.

– Haluan kiittää myös Elfyniä hänen aggressiivisesta ajamisesta ja siitä, ettei hän luovuttanut missään vaiheessa, Toyoda sanoi.

– Hänen ajamisensa ja voiton halunsa olivat vaikuttavaa. Kausi ei ole vielä ohi. Elfynillä ja Scottilla puuttui jotain viime vuonna Japanissa. Toivon, että he saavat homman kasaan nyt ja seisovat minun kanssani palkintokorokkeella ensi kuussa, Toyota-pomo jatkoi.

Toyoda on luottavainen sen suhteen, että Toyota päättää kautensa voitokkaasti myös kauden viimeisessä kilpailussa Japanissa. Kotirallin voittaminen olisi tietysti toiveissa.

– Yhden asian tiimi vielä kaipaisi. Sebastien (Ogier) ja Vincent (Landais) ajoivat todella hyvin viime vuonna Japanissa, mutta se ei johtanut tulokseen. Toivon heille onnea tänä vuonna. Haluaisin tietysti nähdä myös Takamoton (Katsuta) ja Aaronin (Johnston) palkintokorokkeella Japanissa.

– Kaikki eivät tietenkään palkintokorokkeelle mahdu, mutta olisi mahtavaa juhlia voittoa Japanissa jonkun kuljettajamme kanssa. Olen varma, että Jari-Matti (Latvala) ja tiimi tekevät siitä totta, Toyoda ennakoi.

Lue myös nämä