Elfyn Evans pettyi mutta jakoi tunnustusta mestarilliselle Kalle Rovanperälle – ”He todella ansaitsivat mestaruuden”

Toyotan Kalle Rovanperä varmisti sunnuntaina Keski-Euroopan MM-rallissa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota WRT.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Elfyn Evansin toiveet kaatuivat jo lauantaina, kun hän ajoi rallin 11. erikoiskokeella ulos.

Rovanperä oli sen sijaan rallissa toinen ja tämä riitti hänelle mestaruuden varmistamiseen. Evans oli luonnollisesti pettynyt, mutta jakoi suomalaiselle kuitenkin rehdisti tunnustusta.

– Totta kai olen aika pettynyt. Toki tämä oli kaiken kaikkiaan aika long shot, mutta ei se tietenkään asiaa paremmaksi tee, Evans sanoi.

– Tietenkin haluan onnitella Kalle ja Jonnea. He todella ansaitsivat mestaruutensa. He ajoivat uskomattoman kauden. Aina kun on mahdollisuus, haluaa laittaa kaiken likoon. Tällä kertaa se ei onnistunut, hän jatkoi.

Evansin mukaan Rovanperä on todella lahjakas kuljettaja, jota on hyvin vaikea lyödä.

– Kallella on tosi paljon raakaa talenttia. Se on selvä juttu. Tuntuu, että mitä tahansa hän tekee ratin takana, niin ne ovat hyviä asioita. Hänellä on myös hyvä ajotyyli.

– Kallella ja Jonnella on myös hyvä balanssi yhdessä. He tekevät kovasti töitä, mutta nauttivat myös koko ajan tekemisestä. He myös ajavat koko ajan hyviä tuloksia. Ei ole epäilystäkään – he ovat todella lahjakkaita, Evans linjasi.

Evans haluaa jatkossakin olla mestaruustaistossa mukana suomalaista vastaan, mutta tiedostaa, että Rovanperä on todella vaikea pudottaa valtaistuimelta.

– Ainakin ero pienenee koko ajan. Ei ole epäilystäkään, etteikö häntä olisi vaikea lyödä tulevien vuosien aikana. Jos pystymme kehittymään jatkossa, voimme toivottavasti ainakin tarjota entistä kovemman haasteen hänelle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat