Quantcast

Toyota-kuskin vaisulle vauhdille selitys – ”Pääsin sentään maaliin”

Toyotan Takamoto Katsuta oli ainoa japanilaisvalmistajan kuskeista, joka ylsi pisteille viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuudes sija oli kelvollinen, mutta yli kuuden minuutin ero kärkeen ilman suurempia ongelmia oli valtava. Vaisun vauhdin taustalla oli kaksi merkittävää tekijää. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala paljasti, että Katsuta ehti ajaa ennakkotesteissä vain viisi vetoa, kunnes ajoi ulos ja testipäivä meni pilalle.

Japanilaiskuski antoi myös kokemuksessa tasoitusta, sillä Katsuta ei voinut kilpailla viime vuonna Kreikassa ollenkaan, sillä silloin miehen kartturina toiminut Keaton Williams joutui matkustamaan kotiin juuri ennen kisan alkua perheessä ilmenneen hätätilanteen vuoksi.

– Viikonloppu oli tosi vaikea, mutta opin paljon. Ajoin tämän kisan nyt ensi kertaa ja ylipäätään ensimmäistä kertaa näin rajuilla sorapätkillä. Varsinkin perjantaina olin hukassa nuottini kanssa, mutta kehityimme askel askeleelta, Katsuta summasi.

– Myös lauantaina oli rankka päivä ja kokeilin monia eri säätöjä. En kuitenkaan löytänyt itselleni mieleisiä asetuksia autoon. Sunnuntaina saimme onneksi autoa vähän paremmaksi ja fiiliskin oli hyvä. Pääsimme sentään maaliin. Jo kisan alussa huomasin, että vauhtia ei ole, joten keskityin ottamaan oppia tulevaisuutta ajatellen.

Kaikesta huolimatta Katsuta on ollut tämän kauden tasaisin kuljettaja rallin MM-sarjassa. Kreikassa Katsuta venytti pisteputkensa jo kymmenen kisan mittaiseksi. MM-sarjan pisteissä Katsuta on viidentenä 31 pisteen päässä kolmostilasta ja Hyundain Thierry Neuvillesta.

– Viikonloppu oli Takalle vaikea, mutta hän pystyi venyttämään ennätystään tämän kauden tasaisimpana kuskina. Hän ajoi ensi kertaa tällaisen rallin, ja kun tiimin suorituskyky oli vaisu, ei ollut helppoa suoriutua hyvin, tallipomo Latvala sanoi.

– Takamoto on onnistunut tällä kaudella siinä, että hän ei yritä liikaa, jos fiilis ei ole kohdillaan. Siksi hän on oppinut tänä vuonna valtavasti. Olen hyvin tyytyväinen hänen kehitykseensä.

Katsuta pääsee tällä kaudella myös kotiteilleen ajamaan, kun MM-sarja huipentuu Japaniin marraskuussa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat