Quantcast

Toyota-kuljettajan pettymys purkautui kyyneleinä MM-rallin jälkeen –”Minulla on sekavat tuntemukset”

Toyotan WRC-tiimin japanilaissuojatti Takamoto Katsuta jäi niukasti ulos palkintokorokkeelta viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta oli kiinni kolmannessa sijassa vielä ennen kisan päättänyttä Power Stage -erikoiskoetta, mutta Hyundai-kuljettaja Dani Sordo oli aivan japanilaisen kannassa. Kokenut espanjalaispilotti painoi tallan pohjaan legendaarisella Fafen pikataipaleella ja jätti Katsutan taakseen 2,1 sekunnin erolla.

Toista palkintokorokepaikkaansa jahdannut Katsuta puhkesi kyyneliin, kun karu totuus paljastui hänelle viimeisen erikoiskokeen maalissa.

– Nautin todella paljon taistelusta Dania vastaan. Valitettavasti Dani teki kovan hyökkäyksen viimeisellä pätkällä, enkä pystynyt vastaamaan hänen aikaansa.

– Onnittelut hänelle, mutta olen todella pahoillani tiimin puolesta. Minulla on sekavat tuntemukset, koska tämä kilpailu oli paljon parempi kuin edellinen ralli Kroatiassa, missä olin kaukana tällaisesta tuloksesta ja suorituskyvystä, MM-sarjassa kolmanneksi noussut Katsuta sanoi.

Toyota nappasi Portugalissa kaksoisvoiton Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin johdolla. Katsutan tavoitteena on kiilata jatkossakin kärkikamppailuihin.

– Haluan parantaa vauhtiani verrattuna Kalleen ja Elfyniin. Paiskin kovasti töitä, jotta minusta tulee parempi, Katsuta suunnitteli.

Katsutan valmentajana toimiva Juho Hänninen ei voinut kuin kehua Jyväskylässä asuvan japanilaiskuljettajan esitystä Portugalin sorakilpailussa.

– Lopputulos on hänelle tietenkin pettymys, mutta hänen suorituksensa on positiivinen asia tulevaisuutta varten. Siitä saa arvokasta kokemusta, kun taistelee kaksi päivää Dani Sordon kaltaista kuljettajaa vastaan kolmannesta sijasta, Hänninen kertoi.

– He olivat todella tasaisia ja ”Takalla” oli pientä epäonneakin lauantai-illan yleisöerikoiskokeella, joka muutti huomattavasti tilannetta. Tie kuivui, minkä vuoksi suurin osa hänen päivän aikana tekemästään erosta suli pois, Hänninen huomautti.

Seuraavan kerran Katsuta pääsee metsästämään palkintosijaa jo ensi viikolla, kun pisteistä ajetaan Sardinian sorakisassa.

– Hän näyttää luottavan hyvin autoon soralla, mikä on erittäin lupaavaa seuraavia kisoja ajatellen, Hänninen sanoi.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat