Quantcast

Sebastien Loebille ja koko Fordin WRC-tiimille jättipettymys Portugalista – ”Toivottavasti saan vielä uuden mahdollisuuden”

M-Sport Fordin rallitalli lähti kovin odotuksin viime viikonloppuna ajettuun Portugalin MM-ralliin.
Sebastien Loeb
Sebastien Loebille Portugalin MM-ralli oli jättipettymys. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä perjantain avauslenkin jälkeen tilanne näytti hyvältä, kun konkari Sebastien Loeb ajoi kisan kärjessä. Loeb kuitenkin kolaroi autonsa heti viidennen pätkän avausmutkassa ja joutui keskeyttämään.

Rallin päätteeksi tulosluettelo oli M-Sport Fordin osalta tylyä luettavaa. Loeb joutui keskeyttämään jo toisen kerran ja lopullisesti lauantaina tekniseen vikaan. Pierre-Louis Loubet oli parhaana Ford-kuskina seitsemäs perässään Craig Breen ja Adrien Fourmaux.

– Tulimme Portugaliin kovalla kokoonpanolla ja toiveissa oli kauden toinen podium. Perjantaina lounastauolla tilanne näytti hyvältä ja olimme todella innoissamme. Seb teki kuitenkin virheen, jota tuskin kukaan odotti häneltä nähtävän. Myös Gusilla (Greensmith) ja Craigilla oli omat ongelmansa, tallipäällikkö Richard Millener summasi.

– Pierre ja Adrien ajoivat kuitenkin kelpo kisan. Sardinian MM-ralli on edessä jo parin viikon päästä ja tiimillä on taas iso paine saada autot valmiiksi. Odotan kuitenkin innolla uutta kisaa, jotta voimme näyttää oikean tasomme.

Loeb löysi kuitenkin myös jotain positiivista Portugalin viikonlopusta, vaikka kaksi keskeytystä toki laittoi mielen matalaksi.

– En voi tietenkään olla tyytyväinen. Perjantain tein itse virheen ja lauantaina meni turbo rikki. Toisaalta näimme kuitenkin kisan alussa, että auto on hyvä ja nopea. Se positiivinen juttu meidän pitää muistaa. Toivottavasti saan vielä uuden mahdollisuuden tällä kaudella, Loeb totesi.

Irlantilaiskuski Breen lähti kauteen M-Sportin ykköstykkinä. Neljän kisan jälkeen Breen on kuitenkin MM-taulukossa vasta kuudentena. Ero MM-sarjan kärkimieheen Kalle Rovanperään on jo hurjat 72 pistettä.

– Eihän tämä tietenkään paras viikonloppu ollut meidän osaltamme. Perjantaina saimme ihan hyvän startin kisaan, mutta sitten tuli rengasrikko, mikä toistui myös iltapäivällä. Saimme kuitenkin autoa koko ajan paremmaksi ja sitä kautta myös luottoa ajamiseen, Breen kertoi.

– Ikävä kyllä jarruongelmat sunnuntaina veivät meiltä mahdollisuuden ajaa Power Stagen pisteistä. Nyt pitää vain kääntää katseet kohti Sardiniaan, jossa haluamme olla huippuiskussa, jotta saamme MM-taistelun taas oikeille raiteille.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat