Quantcast

Ott Tänak tiivisti kisaviikonloppunsa yhteen sanaan

Hyundain Ott Tänakille ei jäänyt paljon kerrottavaa viime viikonloppuna ajetusta Portugalin MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak (oik.) otti rennosti kartanlukijansa Martin Järveojan (vas.) ja Toyota-kuljettaja Takamoto Katsutan kanssa kisan jälkeen. Kuva: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak joutui hyvästelemään kärkikamppailun jo ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, kun häneltä hajosi rengas kahdesti. Virolaiselle jäi lopulta käteen kuudes sija sekä kaksi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeelta.

Hyundai-tähti on jo toivottoman kaukana MM-sarjaa johtavasta Kalle Rovanperästä, joka juhli sunnuntaina voittoa kolmatta kertaa putkeen. MM-taulukossa neljäntenä majailevan Tänakin ero Rovanperään on peräti 69 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tänak tiivisti ytimekkäästi Portugalin sorakilpailun annin.

– Viikonloppuamme ei voi kuvailla millään muulla sanalla kuin turhauttava, Tänak totesi.

– Ajoimme läpi kaikki erikoiskokeet ja yritimme oppia muutamia asioita, joten toivottavasti saamme tästä rallista mukaan jotain, mikä voisi tehdä meistä parempia seuraavassa kisassa.

Toyota näytti vahvuutensa kauden ensimmäisessä sorakisassa. Hyundai-kuljettajat eivät pystyneet vastaamaan Rovanperän ja toiseksi ajaneen Elfyn Evansin vauhtiin.

– Olemme melko kaukana, joten meillä on rutkasti töitä tehtävänä. Yleisesti ottaen oli vaikeaa löytää tarvitsemaamme luottamusta, mutta tässä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kovasti töitä ja kääntää tilanne parempaan suuntaan, Tänak sanoi.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kilpaillut Dani Sordo oli Portugalissa paras Hyundai-kuljettaja ajettuaan kolmanneksi. MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville joutui tyytymään viidenteen sijaan.

Neuvillen murheena oli tekninen vika, joka pudotti hänet voittotaistosta perjantaina.

– Olemme yhä toisena sarjassa, vaikkakin ero kärkeen kasvoi. Autossa on hyviä asioita ja näytimme, että vauhtiakin löytyy. Mutta meillä on ehdottomasti vielä töitä tehtävänä, Neuville komppasi Tänakia.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan jo ensi viikolla Sardinian sorateillä.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä