Toni Herranen starttaa kilpailun nuorimpana uransa toiseen MM-ralliin

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias rallilupaus Toni Herranen starttaa uransa toiseen, mutta ensimmäiseen ulkomailla ajettavaan MM-ralliin torstaina. Debyytti tapahtui vuoden alussa Rovaniemellä, nyt edessä on Viron MM-ralli, joka ajetaan Tarton ja Otepään ympäristössä.

Herrasella ja kartanlukija Sebastian Virtasella on edessää uusi haaste, sillä Baltian vauhdikkaista ja kapeista teistä kaksikolla on kokemusta ainoastaan viime kesänä Liettuassa ajetusta Rally Žemaitijasta. 

Seinäjoella viime kuussa ajetun SM-rallin jälkeen Herranen on pitänyt pientä ajotaukoa, mutta auto käytiin tietenkin testaamassa ennen Viron reissua. Itse ralliin valmistautuminen on hoidettu lähinnä incar-videoita katsellessa.

– Viime lauantaina käytiin vähän ajamassa testiä Hyvinkäällä. Oikeastaan testattiin vain, että auto pelaa ja saatiin vähän ranteita auki. Videoita on kyllä kelattu erikoiskokeilta jo ennen nuotitusjaksoa, Herranen sanoo.

Nuotitus sujui tiistaina ja keskiviikkona helteistä huolimatta hienosti. Pätkät ovat vauhdikkaita, mutta samalla myös teknisiä.

– On hienoja erikoiskokeita, kyllä minä tykkään. Aika kapeaa, mutta nopeaa tietä. Hyppyjä on myös paljon, mutta tarkkana saa olla, on aika teräviä.

Herranen kilpailee viikonloppuna Estonian Junior Challenge -sarjassa, jossa jaetaan viikonlopun aikana kahden osakilpailun pisteet. Ensimmäinen osakilpailu käsittää torstain ja perjantain erikoiskokeet, toinen osakilpailu ajetaan lauantaina. Sarjasta Herranen lähtee tavoittelemaan totta kai täyttä pistepottia, mutta myös MM-sarjassa ajettavan JWRC-luokan kuljettajia lähdetään haastamaan etuvetoisten luokassa.

– Ennen en ole näitä MM-sarjaa kiertäviä ulkomaalaisia kavereita vastaan ajanut, mutta nyt näkee hyvin vauhdin, kun on luokan kovimmat kaverit vastassa ja kaikilla samanlaiset autot. Mutta Estonian Junior Challengesta lähdetään hakemaan ehdottomasti voittoja, Herranen lataa.

Rally Estonia käynnistyy torstaina illalla  Tarton yleisöerikoiskokeella. 

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä