Mikko Heikkilä tavoittelee palkintosijaa Viron MM-rallista – ”Aika kovaa saadaan mennä siihenkin”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä ajaa  Viron MM-rallissa kovatasoisessa WRC3-luokassa. Tarton kaupungin ympäristössä ajettava MM-sarjan seitsemäs osakilpailu on Heikkilälle uran toinen MM-ralli.

Edellisestä MM-rallista, helmikuussa Rovaniemellä ajetusta Arctic Rally Finlandista tuloksena oli WRC3-luokan kolmas tila. Virosta Heikkilä lähtee niin ikään hakemaan kovatasoisen WRC3-luokan podium-sijoitusta.

– Onhan se kova juttu, että ajetaan jo toinen MM-ralli tällä kaudella. Totta kai odotukset omasta suorituksesta ovat korkealla. Odotan ehjää ja hyvää suoritusta. Tavoitteen tulisi aina olla niin korkealla kuin mahdollista, mutta ehkä täällä joudutaan ottamaan oman luokan podium tavoitteeksi. Aika kovaa saadaan mennä siihenkin.

Kilpailu on Heikkilälle ensikosketus virolaiseen soratiehen kilpa-autolla. Kisaviikonlopun aikana ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta ja 314,16 erikoiskoekilometriä. Tuntumaa Viron nopeavauhtisiin teihin Heikkilä haki testeissä maanantaina.

– Liki samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaallakin. Pientä hienosäätöä tehtiin ja parannusideoihin löydettiin ratkaisut niin, että auto on vielä pykälän verran mieluisampi. Hyvin tuntui toimivan näillä teillä.

Tiistaina ja keskiviikkona erikoiskokeisiin nuotituksen aikana tutustunut Heikkilä luonnehtii erikoiskokeita nopeiksi sekä profiililta vaihteleviksi. Erikoiskokeet ovat nurmijärveläiselle mieleen.

– Tosi hyvä fiilis jäi pätkistä, jokainen pätkä tähän asti on ollut mieluisa. On nopeaa ja hidasta, leveää ja kapeaa sekä tien pinta vaihtelee silloin tällöin. Osa pätkistä on todella liukkaita ja pehmeitä. Suomeen verrattuna maasto on erilaista, mutta aika paljon on kuitenkin samaakin. Täällä ajetaan ehkä hieman kovempaa kuin Suomessa.

Heikkilän uran toinen MM-ralli toteutui yhteistyökumppaneiden laajan tuen avulla.

– Isot kiitokset yhteistyökumppaneille, TGS:n tiimille, mekaanikoille ja kaikille, jotka ovat puristaneet niin että ollaan päästy tänne. Tällainen kilpailu vaatii aikamoisia ponnistuksia, ei tänne niin vain lähdetä.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat