Tommi Mäkinen sai tarjouksen Dakar-voittajalta

Nasser Al-Attiyah ja Tommi Mäkinen. Kuvat: Marian Chytka/Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Qatarilainen rallikonkari Nasser Al-Attiyah kaipaa takaisin rallin MM-sarjan erikoiskokeille.

Al-Attiyah, 49, on tuttu nimi rallin MM-sarjasta. Hän on osallistunut urallaan 73 MM-ralliin ja parhaimmillaan hän on sijoittunut neljänneksi vuoden 2012 Portugalin rallissa.

Al-Attiyah on kilpaillut MM-sarjassa muun muassa Citroenin ja Fordin WRC-kalustoilla. Palkintokaapista häneltä löytyy kaksi WRC2-luokan mestaruuspystiä ja yksi PWRC-luokan mestaruuspokaali. Edellisestä MM-rallista on tosin ehtinyt vierähtää yli neljä vuotta.

Al-Attiyah on jatkanut kilpailemista Lähi-idän rallisarjassa ja lisäksi hänestä on tullut kestomenestyjä legendaarisessa Dakar-rallissa. Qatarilaiskuljettaja on voittanut aavikkokilpailun kolmesti – viimeksi vuonna 2019 Toyotalla.

Nyt Al-Attiyah on tarjonnut palveluksiaan Toyotan WRC-tiimin pomolle Tommi Mäkiselle. Konkari kokee, että hänen kokemuksestaan voisi olla hyötyä Safari-rallissa, jonka on tarkoitus palata MM-sarjaan heinäkuussa 18 vuoden tauon jälkeen.

– Olen valmis ajamaan Safarin. Olen puhunut tästä ideasta Tommille, Al-Attiyah kertoi DirtFish-sivustolle.

– Haluaisin ajaa rallin tai pari. Rajummissa olosuhteissa ajettavat rallit sopivat minulle.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Al-Attiyah ja Mäkinen ovat aiemminkin käyneet keskusteluja Toyotan WRC-kaluston vuokraamisesta. Kaksi vuotta sitten asiat etenivät jo melko pitkälle, mutta osapuolet eivät päässeet sopimukseen saakka.

– Olen kaivannut MM-ralleja. Olisi mukavaa palata sarjaan muutamaksi kisaksi. Olen valmis, Al-Attiyah painotti.

Koronaviruksen aiheuttama globaali tilanne saattaa aiheuttaa huomattavan esteen qatarilaisen toiveelle. Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jo siirretty pandemian vuoksi.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa lykättiin jälleen yhtä osakilpailua – loppuvuodesta huippukiireinen?

Seuraavana vuorossa on juuri Keniassa ajettava Safari-ralli heinäkuun puolivälin tienoilla. Virus leviää Afrikassa ”jälkijunassa” Eurooppaan nähden, mutta Keniassakin on todettu jo yli 30 tartuntaa. Rallipiireissä pidetäänkin todennäköisenä, että myös Safari joudutaan siirtämään tai perumaan.

Lue myös: Kuka voitti historian ensimmäisen Meksikon MM-rallin? Testaa tietosi kinkkisessä rallivisassa!

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja