Tommi Mäkinen antaa kuskiensa taistella mestaruudesta – ”Molemmat saavat meiltä täyden tuen”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan koronakausi huipentuu Monzaan tällä viikolla. Tiukimmin mestaruudessa on kiinni Toyotan Elfyn Evans, jolla on 14 pisteen etumatka ennen tallikaveri Sebastien Ogieria. 

Tallipomo Tommi Mäkinen vakuuttaa, että molemmat kuskit saavat tasaväkiset mahdollisuudet taistella MM-tittelistä.

– Me kaikki todella halusimme nähdä tällä kaudella vielä yhden rallin toteutuvan. Tilanne näyttää hyvältä Elfynin ja Sebin suhteen, jompikumpi heistä todennäköisesti on mestari. He saavat molemmat meiltä täyden tuen, Mäkinen vakuuttaa tiedotteessa.

– Valmistajien puolella titteli on vielä täysin auki, joten meidän on tehtävä parhaamme, jotta voimme sen saavuuttaa.

Monzan MM-rallissa ajetaan torstai ja perjantai F1-radalle rakennetuilla erikoiskokeilla, kunnes lauantaina kaasutellaan metsäpätkät Comojärven lähistöllä pienillä vuoristoteillä.

– Formaatti on hieman erilainen, mihin olemme tottuneet. Uskon, että pätkät vuorilla ovat erityisen vaikeita kaikille kuskeille, koska ne ovat uusia jokaiselle. Meidän jätkillä ei ole paljon kokemusta asvaltilta tänä vuonna, mutta olemme valmistautuneet niin hyvin kuin mahdollista, Mäkinen summaa tiedotteessa.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Rallin MM-sarjalle erikoinen huipennus – saako Tommi Mäkinen täydellisen läksiäislahjan?

Jos Evans pystyy lyömään Ogierin ja toki myös Hyundai-kuskit, tulee walesilaisesta kautta aikain kolmas brittiläinen maailmanmestari rallin MM-sarjassa. Evans suhtautuu elämänsä tärkeimpään kisaan yllättävän rauhallisesti.

– Sardinian rallin jälkeen olemme vain keskittyneet seuraavaan kisaan. Olemme koko ajan halunneet, että mahdollisimman monta rallia päästäisiin ajamaan. Olen positiivisin fiiliksin lähdössä kilpailuun. Kovaa tulosta vaaditaan, ja olemme valmiita tekemään parhaamme, Evans toteaa.

– Mitä olen videolta nähnyt, niin lauantain pätkät vaikuttavat todella mukavilta. Ne ovat tosi nopeita ja hyvällä rytmillä ajettavia asvalttipätkiä. Toki ne voivat olla haaste tähän aikaan vuodesta, Evans jatkaa muistuttaen, että pahimmillaan erikoiskokeilla voi olla tähän aikaan vuodesta lunta ja jäätä.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat