Thierry Neuville kaappasi rallin MM-sarjan kärkipaikan – näin pisteitä jaettiin avauskisasta

Thierry Neuville otti rallin MM-sarjan ykköspaikan haltuunsa kauden avanneen Monte Carlon osakilpailun päätteeksi.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlossa oli ensimmäistä kertaa käytössä pääluokan uusi pistejärjestelmä, jonka perusteella jaettiin pisteitä lauantai-illan yleiskilpailun tilanteen perusteella, sunnuntain päiväkohtaisista tuloksista sekä Power Stage -erikoiskokeen ajoista.

Neuville kuittasi lauantailta täydet 18 pistettä. Hyundain belgialaistähti oli loistavassa iskussa myös sunnuntaina, jolloin hän oli koko porukan nopein. Tästä hänet palkittiin seitsemällä pisteellä.

Lisäksi Neuville nakutti kilpailun päättäneellä Power Stage -pätkällä pohja-ajan, josta hän sai vielä viisi lisäpistettä. Näin Hyundai-pilotin avauskisan kokonaissaldo oli maksimit eli 30 pistettä.

– Minulla oli loistava fiilis koko viikonlopun autossa. Paketti toimi loistavasti. Tämä on hyvä merkki tulevaisuutta varten, mutta meidän pitää jatkaa töiden paiskimista, Neuville sanoi.

Kilpailussa toiseksi ajanut Toyotan Sebastien Ogier kuittasi lopulta 24 pisteen potin kotikilpailustaan. Ogier osallistuu vain osaan tämän kauden ralleista, eikä näin ollen taistele myöskään maailmanmestaruudesta.

Montesta kolmossijan kuitannut Toyota-kuski Elfyn Evans ja neljänneksi sijoittunut Hyundain Ott Tänak kamppailevat sen sijaan Neuvillen ohella MM-tittelistä. Evansille jäi kauden avauskisasta käteen 21 pistettä ja Tänakille 15 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Evans ja Tänak hyötyivät hieman uudesta pistesysteemistä verrattuna aiempaan. Entisellä laskukaavalla Evansin tilille olisi tullut 17 pistettä ja Tänakille 13 pistettä.

Rallin MM-kauden toinen osakilpailu ajetaan Ruotsissa helmikuun puolivälissä.

Lue myös nämä