Quantcast

Thierry Neuville hakee todellista valttikorttia Katalonian MM-ralliin

Thierry Neuville Katalonian MM-rallissa vuonna 2019. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin belgialaiskuski Thierry Neuvillen kausi rallin MM-sarjassa on ollut kaksijakoinen. 

Neuville on nakuttanut yhdeksästä kisasta kuusi palkintosijaa, mutta lopuissa ralleissa tekniset viat ja omat ajovirheet ovat syöneet pisteitä. Lokakuun puolivälissä ajettavasta Katalonian MM-rallista Neuville hakee vain ja ainoastaan voittoa.

Belgialaistähdellä saattaa olla taskussaan melkoinen valttikortti, kun Katalonian osakilpailu pärähtää käyntiin. Vuoden 2019 Katalonian voittaja nimittäin osallistuu lauantaina Ral.li de La Llana -nimiseen kisaan, mikä ajetaan samalla seudulla kuin Katalonian ralli.

Neuville ja kartankulija Martijn Wydaghe siis pääsevät ajamaan kisavauhtisen testin Barcelonan alapuolella ajettavassa Ral.li de La Llanassa. Ohjelmassa on yhteensä kahdeksan pätkää ja  101,79 EK-kilometriä. Tämän lisäksi Neuville ajaa toki myöhemmin myös MM-ralliin valmistavat testit kuten myös muut kuljettajat.

Ral.li de La Llanassa on espanjalaislähteiden mukaan hyvin samanlaiset asvalttipätkät luvassa kuin Katalonian MM-rallissa, joten belgialainen saa loistavat valmistelut alleen.

Hyundain rallitalli on ajanut viimeisten kausien aikana erittäin aktiivisesti pienempiä kansallisia ralleja tarkoituksenaan hakee lisää testiaikaa MM-osakilpailuja varten. Esimerkiksi Neuville on ajanut tänä vuonna jo Otepään talvirallin sekä Targa Florio -rallin ja Sanremo-rallin Italiassa.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota ei ole pienempiä kisoja MM-rallitesteinä käyttänyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Silti Toyotalla on muhkea 57 pisteen etumatka valmistajien MM-sarjassa, kun enää kolme osakilpailua on jäljellä.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat