Teemu Sunisen vauhti löytyi nopeasti – ”Nyt on kunnon auto alla!”

Teemu Suninen aloitti mallikkaasti ensimmäisen rallinsa Rally1-hybridiauton ratissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen on Viron MM-rallissa neljän erikoiskokeen jälkeen viidentenä. Eroa kisaa johtavaan tallikaveri Thierry Neuvilleen on kertynyt vajaat 20 sekuntia.

Jokelalaisen takana ovat muun muassa Toyotalla ajava Takamoto Katsuta sekä M-Sport Fordin kuljettaja Pierre-Louis Loubet. Huomattavasti pienemmällä kokemuksella hybridiautoista varustettu Suninen oli syystäkin kisan alkuun tyytyväinen.

– Ehdottomasti voin olla tyytyväinen. En tiedä, pystyykö tuosta paljon kiristämään, jos haluaa turvallisella alueella ajaa. Pojat ympärillä ajavat aika kovaa. Tämmöisessä rallissa pitää jonkinmoisella riskillä vetää. Olemme kuitenkin yrittäneet minimoida riskit, Suninen sanoi.

– Yritetään iltapäivällä olla lähellä tiimikavereita ja ehkä vauhtia voi vähän nostaa. Ehkä isoin yllätys on ollut se, kuinka paljon noissa autoissa on potkua, kun sen 500 hevosvoimaa vapauttaa. Siinä alkaa pyörä pyörimään.

Suninen on viimeksi ajanut MM-rallissa ykköskaliiberin kilpurilla vuoden 2021 lopussa, mutta vauhti ei ole kadonnut mihinkään. Suomalaiskuski ei kuitenkaan edes haaveile taistelusta palkintosijoista ainakaan tässä vaiheessa kisaa.

– Ajetaan se, mikä järkevästi päästää. Me olemme kuitenkin tiimin kolmoskuskina täällä ja minun pitäisi olla se, joka tuo varmoja pisteitä, jos jotakin tapahtuu kärjessä. Eihän tämä toki koskaan ole pelkkää varmistelua näissä karkeloissa. Sen verran kovaa ajetaan kärjessä, Suninen mietti.

– Ajat olivat hyviä kokemukseen nähden. Auton kanssa on hyvä fiilis. Minun mielestäni tuosta on hyvä jatkaa. Ei itsellä ole koskaan epäilyksiä ollut vauhdin suhteen. En tiedä, ovatko muut sitten epäilleet. Nyt tuntuu, että on kunnon auto alla ja potentiaalia olisi ajaa myös kovempaa.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat