Quantcast

Teemu Sunisen tallipomolta tylyä tekstiä – ”Kaksi rallia WRC-autolla ja hän ei ole päässyt ensimmäistä pätkää läpi”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Sunisen alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut hankala. 

Menestystä on tosin tullut Fordin Rally2-auton ratissa, mutta WRC-kisat ovat sujuneet pahasti alakanttiin. Suninen keskeytti avauserikoiskokeella sekä kauden avanneen Monte Carlon rallin että viime viikonlopun Sardinian osakilpailun. Rovaniemellä helmikuussa Suninen pääsi maaliin, mutta tuloksena oli vasta kahdeksas tila.

– Kaksi rallia WRC-autolla, joissa hän ei ole päässyt ensimmäistä erikoiskoetta pidemmälle. Totta kai se turhauttaa. Pitää kuitenkin muistaa, että Teemu ei ollut testannut uusia renkaita ollenkaan Sardinia varten, tallipomo Richard Millener sanoo WRC.comin sivuilla.

– Me haimme Teemulta varmaa suoritusta, jossa kehitystä olisi tapahtunut kisan mittaa. Hän kuitenkin ajoi ulos avauspätkällä. Se tekee hommasta vaikeaa, Millener jatkaa.

Sunisella on sopimus kuudesta MM-rallista tällä kaudella WRC-autolla. Puolet niistä on takana ilman tuloksia, joten viimeiset rallit pitää sujua huomattavasti paremmin, mikäli jokelalainen hamuaa vielä ensi kaudella korkeimpaan luokkaan.

Suomalaiskuski sanoi aiemmin Rallit.fin haastattelussa, että tilanne on stressaava, kun seuraavasta MM-rallista saa tietää aina aivan viime tipassa. Seuraavan Kenian osakilpailu menee Suniselta kokonaan sivu suun, mutta mies epäilee pääsevänsä WRC-auton puikkoihin taas heinäkuisessa Viron MM-rallissa.

– Minun pitää painaa resettiä Sardinian jälkeen. Ralli voi olla joskus raakaa ja sitä se oli siinä rallissa. Minun on vain löydettävä parempi fiilis ja ajettava parempia tuloksia, Suninen toteaa.

– Näyttää, että se (Viron ralli) voisi olla minulle seuraava kisa WRC-autolla. Tykkään todella siitä kisasta.

Katso alapuolelta Sunisen haastattelu Sardinian MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,380186″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat