Teemu Suninen myönsi rehdisti vaikean asemansa – ”Tilanne on stressaava”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Sunisen kauden kolmas näyttöpaikka WRC-auton ratissa oli pannukakku Sardinian MM-rallissa viikonloppuna. 

Jo toistamiseen tällä kaudella Suninen ajoi ulos jo kisan ensimmäisellä erikoiskokeella. Vaikka tällä kertaa taustalla oli luultavasti tekninen vika, oli isku silti valtavan suuri.

– Ei jäänyt paljon kerrottavaa tästä kisasta jälkipolville. Aika haastava ralli kaiken kaikkiaan. Perjantain ulosajoon homma tietysti kaatui. Ei siinä sen jälkeen ole paljoa tehtävissä. Power Stagella oli ensimmäinen kerta, kun oli taka-akselilla pitoa. Pääsi vähän rallin makuun, Suninen summasi Rallit.fille.

– Saimme lähinnä kokemusta renkaista. Nämä olivat ensimmäiset päivät uusilla Pirellin renkailla soralla. Nyt olisi huomattavasti eri lähtökohta lähteä uudestaan kilpailuun. Tiedän nyt, mitä renkaat tekevät ja miten niitä pitää käyttää sekä millaisella säädöillä ja ajotyylillä niitä pitää ajaa, jokelalainen jatkoi.

Sunisen tilanne on haastava. Ohjelmassa on kuusi MM-rallia tällä kaudella WRC-autolla, mutta toistaiseksi paras tulos on vaisu kahdeksas sija Rovaniemeltä helmikuussa. Tulevaisuutta varten Sunisella on yksi pyyntö tiimilleen.

–  Yhden testipäivän vaatisi päästä kunnon vauhtiin, kun emme ole soralla testanneet reiluun vuoteen. Haastavat ovat olleet lähtökohdat viime kisoissa, Suninen huomautti

– Aika haastavaa on kaiken kaikkiaan. Tilanne on stressaava, kun itse saa tiedon seuraavasta rallista kaksi tuntia ennen kuin media saa tiedon. Pitää vaan ottaa maksimit irti siitä huolimatta. Unohdetaan nyt menneet ja keskitytään vaan tähän hetkeen ja tulevaan.

Katso alapuolelta Sunisen haastattelu Sardiniasta sunnuntailta. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,380186″ ap mute]

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat