Quantcast

Teemu Sunisen tallikaveri joutuu jättämään Suomen MM-rallin väliin – Sohlbergin valmennettavalle näyttöpaikka

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford -tallin Elfyn Evans ei pääse kilpailemaan elokuun alussa järjestettävään Suomen MM-ralliin.

Evans ajoi viime viikonloppuna Viron Estonia-rallissa, jossa hän sai kovan tällin hypyn alastulossa. Selkävaivojen vuoksi Evansia kehotettiin jättämään väliin Suomen MM-ralli, jossa selkä joutuisi koetukseen lukuisissa hypyissä.

– Olen todella pettynyt, että Suomen MM-ralli jää minulta väliin, Evans kertoo tiimin tiedotteessa.

– Tätä on vaikea hyväksyä, mutta minun täytyy luottaa ammattilaisten neuvoihin. Nyt keskityn toipumiseen, jotta pääsen mahdollisimman nopeasti ratin taakse, Evans lisää.

Evans on rallin MM-sarjassa neljäntenä tallitoverinsa Teemu Sunisen edellä. Suomalaisen Kristian Sohlbergin valmentama Gus Greensmith kilpailee Evansin sijaan ”Jyskälässä” Ford Fiesta WRC -autolla.

– Suomi on fyysisesti vaativa ralli, ja Elfynin kunto on suurin huolenaiheemme. Hänellä on takanaan koko tallin tuki, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoo.

Greensmith debytoi WRC-auton ohjaamossa alkukesästä Portugalin MM-rallissa. Greensmith ajoi hyviä erikoiskoeaikoja, mutta keskeytti ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella.

– Mielestämme oli reilua tarjota paikkaa Gusille ja Elliottille (kartanlukija Edmondson). Tiedän, että he ottavat kaiken hyödyn irti tästä mahdollisuudesta. He ajavat huomenna testin kisaa varten, jotta he ovat mahdollisimman hyvin valmistautuneita edessä oleviin haasteisiin, Millener sanoo.

M-Sport Ford ajattaa kilpailussa kolmea Fiesta WRC -autoa. Kolmannen WRC-auton ohjaamossa nähdään kokenut Hayden Paddon, jolle MM-osakilpailu on kauden ensimmäinen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat