Quantcast

Hyundain WRC-tähti ihaili 17-vuotiaan Oliver Solbergin suoritusta – ”Hän ajoi muille jäljet selkään”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias Oliver Solberg mykisti jälleen taidoillaan viime viikonlopuna Rally Estoniassa. Rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin poika voitti R5-luokan puolentoista minuutin erolla. 

Volkswagenilla ajaneen Solbergin taakse jäivät muun muassa Skodan Eerik Pietarinen sekä Fordin uudella R5-versiolla päästellyt Teemu Suninen.

Solberg on jo osoittanut rattimiehen elkeitä Baltiassa sekä USA:n rallisarjassa. Rally Estonian voitto kuitenkin todisti, että nuorukainen on jo valmis myös MM-sarjaan, kunhan 18 vuotta tulee mittariin syyskuussa.

– Hän ajoi muille jäljet selkään, Hyundain WRC-tallin Andreas Mikkelsen ihailee norjalaislehti VG:n sivuilla.

 

– Kisasin maailman parhaita kuskeja vastaan ja se meni lopulta noin hyvin. En oikein ymmärrä sitä itsekään, Solberg puolestaan hämmästelee.

Oliver Solberg on ajanut tänä vuonna Subarulla USA:n rallisarjassa. Kuva: Subaru Motorsports USA

Solberg kisasi Latvian lipun alla nuoren ikänsä vuoksi. Virossa kartanlukija Aaron Johnston ajoi Volkswagenin R5:sta siirtymäosuuksilla. Solbergin maanmies Mikkelsen povaa toisen polven kuskille valoisaa tulevaisuutta.

– On ollut vaikea arvioida hänen tasoaan ennen viime viikonloppua. Virossa hän kuitenkin ajoi maailman parhaita vastaan ja löi heidät. Olen äärimmäisen vaikuttunut siitä, mitä hän on jo saavuttanut, Mikkelsen hehkuttaa.

Suurella todennäköisyydellä Solberg ajaa syksyllä ensimmäiset MM-rallinsa, mutta R5:lla. Jo ensi vuonna voi kuitenkin olla edessä ensimmäiset yritykset myös WRC-autolla.

– En tiedä, miten iso se hyppy on WRC-autoon. Kaikki kuitenkin puhuvat, että se on hyvä sellainen. Nyt minulla on noin 50-100 hevosvoimaa vähemmän autossani. Suurin ero on kuitenkin aerodynamiikassa. WRC-autoilla voi pitää kovemman nopeuden mutkissa, Solberg selittää.

– En tietenkään ole vielä valmis ja minulla riittää yhä paljon opeteltavaa. Vauhtia kuitenkin jo on, rallilupaus jatkaa.

 

 

 

 

Solbergin kehityskaari muistuttaa paljon suomalaisen teinitähden Kalle Rovanperän vastaavaa. Myös puuppolalainen haki ensin kokemusta Baltiasta, kunnes siirtyi MM-sarjan puolelle. Muutaman vuoden päästä kaiken loksahtaessa paikoilleen nähdään MM-karkeloissa varmasti kovia taisteluja kahden pohjoismaalaisen huippulupauksen välillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat