WRC-tähti myönsi – pelasi MM-rallissa kovaa taktista peliä Ogieria vastaan

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux taistelee tänä vuonna kärkisijoista rallin MM-sarjassa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux on ollut alkukauden positiivisin yllättäjä. Kauden viidessä MM-rallissa hän on napannut kaksi palkintokorokepaikkaa ja ajanut neljässä kilpailussa viiden parhaan joukkoon.

Ranskalainen sai jälleen yhden onnistumisen viime viikonloppuna, kun hän sijoittui neljänneksi Portugalin osakilpailussa. MM-pistetaulukossa hän joutui kuitenkin antamaan hieman periksi, sillä hän menetti sarjan kolmostilan Hyundain Ott Tänakille.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

– Putosimme yhden sijan sarjassa, mutta edessäni on yksi maailmanmestari ja kaksi MM-kakkosta. Lisäksi taistelemme moninkertaista maailmanmestaria vastaan. Olemme mukana pelissä, Fourmaux huomautti RTBF-kanavan haastattelussa.

Moninkertaisella maailmanmestarilla Fourmaux viittasi Toyotan Sebastien Ogieriin, joka ajoi voittoon Portugalissa. MM-taulukossa Ogier on viidentenä vain pisteen päässä maanmiehestään.

Fourmaux myönsi, että Portugalissa hän yritti pelata kovaa taktista peliä nimenomaan Ogieria vastaan. Fourmaux olisi halunnut, että myös Ogier olisi noussut hänen edelleen MM-pisteissä, koska silloin Fourmaux olisi saanut pykälää paremman lähtöpaikan Sardinian MM-ralliin.

– Yritimme pelata, mutta se ei tuottanut tulosta. Jos hän olisi ollut pari kymmenystä nopeampi Power Stagella, olisimme olleet tasapisteissä ja hän olisi mennyt edelleni. Sen vuoksi jätin tarkoituksella hyökkäämättä Power Stagella. Mutta se ei toiminut, Fourmaux harmitteli.

Joka tapauksessa Fourmaux sai jälleen yhden onnistumisen tililleen. Hän on näyttänyt alkukauden aikana, että hän taistelee tosissaan jopa MM-mitalista tänä vuonna.

– Olen kilpailukykyinen. Olisin halunnut päästä Portugalissa palkintokorokkeelle ja haluaisin taistella voitoista. Mutta tiedän myös sen, että vielä on parannettavaa – sekä minussa että autossa, Fourmaux summasi.

Kauden seuraava MM-osakilpailu ajetaan Sardinian saarella kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä