Sebastien Ogier jyrähti: Tämä on selvästi väärin!

Sebastien Ogier on ollut oivassa vireessä rallin MM-sarjassa tällä kaudella.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier ajaa tänä vuonna vain noin puolet kaudesta. Tähän mennessä ranskalaistähden tulokset ovat puhuneet puolestaan, sillä kolmessa rallissa hän on ajanut kaksi voittoa ja yhden kakkostilan.

Viimeisimmän voittonsa hän nappasi Portugalissa viime viikolla. Kyseessä oli hänelle uran 60:s voitto rallin MM-sarjassa ja lisäksi historiallinen kuudes ykköstila Portugalissa.

– Näyttää siltä, että jokainen viikonloppu tuo minulle uuden mukavan numeron. Minun pitääkin nauttia näistä hetkistä ja vaalia niitä. Sitä ei koskaan tiedä, milloin tämä loppuu, Ogier sanoo.

– Mutta tällä hetkellä olemme yhä hyvässä vauhdissa. Olen 40-vuotias, mutta se ei vielä näy pahemmin, joten meidän pitää jatkaa samalla tavalla.

Ogier on kerännyt tämän vuoden ralleista keskimäärin 23,7 pistettä kisaa kohden. Keskiarvo on kovempi kuin MM-sarjaa johtavalla Thierry Neuvillella. Hyundain belgialaistähti napannut keskimäärin 22 pistettä per ralli.

MM-sarjassa viidentenä olevalla Ogierilla olisi selvästi enemmän pisteitä, jos käytössä olisi vielä vanha pistejärjestelmä. Uuden systeemin ansiosta etenkin Hyundai-kuljettajat Neuville ja Ott Tänak ovat pystyneet kartuttamaan pottejaan huomattavasti rallien päätöspäivän suorituksillaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Ogier puolestaan jätti kovimman hyökkäyksen väliin voittokisoissaan Kroatiassa ja Portugalissa. Tämä johti siihen, että Portugalissa toiseksi sijoittunut Tänak nappasi lopulta ranskalaista isomman pistepotin.

Ogieria suututtaa se, ettei rallin voittoa palkita kunnolla.

– Kolmessa rallissa kaksi voittoa ja yksi kakkossija, joten se ei ole yhtään huonommin. Ainoa synkempi puoli on pisteet, jotka eivät heijasta yhtään sitä, mitä olemme saavuttaneet. Nyt todistimme sen jälleen Portugalissa, Ogier harmittelee.

– Kauden viidestä rallista neljässä pisteet eivät ole näyttäneet, mitä viikonloppuna tapahtui. No, ei tästä oikeastaan tarvitse enää keskustella. Tiedämme, että tämä on selvästi väärin, Ogier jyrähtää.

Ogier toivoo, että pistejärjestelmään löydetään mielekkäämpi ratkaisu mahdollisimman nopeasti.

– En vielä tiedä, mitä tulevaisuus tuo minulle tullessaan. Mutta kun ajatellaan koko lajia, siinä pitäisi palata järjestelmään, joka palkitsee paremmin voittajan ja on loogisempi, Ogier alleviivaa.

Lue myös nämä