WRC-pomo ylisti omaa timanttiaan, ”sarjamokailija” myönsi kipeät tosiasiat

M-Sport Ford ja Adrien Fourmaux ovat tehneet tällä kaudella yllättävän hyvää työtä rallin MM-sarjassa.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Adrien Fourmaux on ollut tämän kauden sensaatio. Ranskalainen haki viime vuonna vauhtia ”farmin puolelta” ja se on maksanut itsensä takaisin.

Fourmaux on ajanut tällä kaudella uransa ensimmäiset palkintosijat ja on tehnyt johdonmukaista ja tasaista työtä.

Sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa Fourmaux oli neljäs ja osoitti jälleen pystyvänsä ajamaan kärjen vauhdissa.

– On ollut upeaa nähdä Adrienin jokaisessa kilpailussa osoittama johdonmukaisuus, Fordin tallipäällikkö Richard Millener kehaisi.

– Hänellä oli tässä rallissa vaikea tieasema, mutta hän ei antanut sen haitata ja se johti upeaan lopputulokseen, Millener jatkoi.

WRC2-luokassa ajanut William Creighton ja Rally1-autolla ajanut Gregoire Munster eivät sen sijaan onnistuneet Portugalissakaan. Creighton oli kakkosluokassa 12:s ja Munster pilasi rallinsa viimeisellä erikoiskokeella juuttumalla penkkaan.

– Williamilla ja Gregoirella oli sen sijaan joitain takaiskuja kilpailussa, mutta uskoisin, että he molemmat voivat olla tyytyväisiä osoittamaansa tahtiin ja keräämäänsä arvokkaaseen kokemukseen, Millener kommentoi kohteliaasti.

MM-sarjassa pääluokassa debyyttikauttaan ajava Munster ei ole tällä kaudella onnistunut. Portugalin kisan jälkeen hän ei halunnut selitellä.

– Portugali ei valitettavasti päättynyt meidän osaltamme hyvin. Jäimme kiinni leikkauspaikkaan ja päädyimme ojaan, emmekä valitettavasti pystyneet jatkamaan, Munster kommentoi.

– Opimme kuitenkin paljon. Jouduimme lauantaina aika paljon auraamaan tietä, mutta se oli meille arvokasta oppia. Näimme vauhtimme kehittyvän kilpailun aikana, joka oli meille pohjimmiltaan uusi. Viemme tämän hyvän kokemuksen mukanamme Sardiniaan, Munster luotti.

Lue myös nämä