Toyota-tähti kertasi kovaa kohtaloaan ja teki kovan linjauksen: ”Sitten se tapahtuu satavarmasti uudestaan”

Toyotan Takamoto Katsutan Portugalin MM-ralli päättyi lopulta suureen pettymykseen.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta oli hyvässä vauhdissa Portugalissa ja oli komeasti kolmantena vielä lauantaina, kunnes hän kohtasi epäonnea.

Katsuta kolautti autonsa penkkaan rallin 12. erikoiskokeella ja auton takajousitus meni rikki. Näin edessä oli keskeytys.

– Siinä ei ollut oikein mitään tehtävissä. Se oli yksi pätkän nopeimmista osista. Siinä oli oikealle kääntyvä mutka ja heti perään vasen. Osuin vähän penkkaan vasemmalla puolella ja auton takajousitus ja vähän muutakin meni siinä tilanteessa rikki. Päätimme sitten pysähtyä, Katsuta kertasi onnettomuuttaan.

Katsuta ei ollut ihan varma, mihin hän osui.

– Siellä oli varmaan jotain todella kovaa. Auto on ihan tarpeeksi vahva, sillä selvisimme Safarista, eikä tämän olisi pitänyt olla ongelma, mutta näissä vauhdeissa tuollainen osuma oli vain liikaa, Katsuta sanoi.

Vielä perjantaina kaikki Toyota-kuljettajat valittelivat autoistaan, mutta lauantai oli jo parempi.

– Lauantaiaamuna minusta tuntui heti tosi hyvältä autossa. Auto toimi todella hyvin, mutta en ehkä osannut hyödyntää sitä riittävästi. Toki siellä oli sitten aiemmin jo yksi spinnaus ennen tätä hetkeä. Mutta ennen ulosajoa minusta tuntui todella hyvältä autossa. Tuntui, että lauantaista tulee todella hyvä päivä, joten siinä mielessä tämä oli tietysti pettymys, Katsuta harmitteli.

Katsuta otti kuitenkin virheen omaan piikkiinsä.

– Jos sanoisin, että kyse oli vain huonosta onnesta, niin siinä tapauksessa tällainen käy ihan satavarmasti uudelleen. Joten vika oli minun puolellani ja minun pitää tällaiset jutut korjata. Kun lähtee todella puskemaan, marginaalit ovat todella pienet. Mutta jos alat vältellä tällaisia pieniä virheitä, niin olet todella kaukana sieltä, missä haluat olla, Katsuta linjasi painokkaasti.

Katsuta koki kirvelevän ulosajon myös Ruotsissa, mutta Portugalissa oli kyse hieman erilaisesta tilanteessa.

– Ruotsissa puskin todella rajoillani, mutta nyt en puskenut ihan niin kovaa. Ehkä siinä paikassa ei ollut sitten pitoa ihan niin paljon ja se tilanne tuli minulle vähän yllätyksenä. Mutta me voimme ottaa tällaisista tilanteista opiksi, Katsuta sanoi.

Lue myös nämä