Teemu Suninen pääsi jälleen irti huippukalustolla – suomalaiskuskilta muistutus karusta faktasta

Teemu Suninen on saanut lisää kilometrejä vyölleen Hyundain Rally1-auton ratissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunisella on edessään uransa ensimmäinen MM-ralli Hyundain Rally1-hybrikalustolla ensi viikolla. Suomalaiskuljettaja paketoi torstaina tallinsa testirupeaman Viron MM-osakilpailuun.

Suninen on saanut viimeisen viikon aikana rutkasti lisää kokemusta Hyundain ykköskalibeerin autosta. Viime viikonloppuna hän ajoi Virossa testirallin, jota ennen hän oli saanut hinkata auton säätöjä perusteellisesti testierikoiskokeella. Torstaina hän oli puolestaan vauhdissa Hyundain omalla testialueella Keski-Suomessa.

Suomalaiskuljettaja sai suorittaa testinsä kunnon kesäsäässä Jämsässä. Huippuluokan kalusto, vauhdikas soratietä ja Suomen suvi – ei siis ihme, että Sunisella oli hymy herkässä.

– On tämä hienoa hommaa, Suninen hehkutti Rallit.fille.

Voit katsoa jutun alta videon Sunisen testistä.

– Oli kiva päästä taas ajamaan, vaikka vasta viikonloppuna olimme ajamassa. Kaikki kokemus on eteenpäin ja helpottaa hyppyä Rally1-autoon.

Suninen on ajanut viime vuodet Hyundain WRC2-autolla rallin MM-sarjan kakkosluokassa. Edellisestä pääluokan kilpailusta jokelalaisella on vierähtänyt yli puolitoista vuotta.

– Auto on tuntunut hyvältä, mutta on siinä vielä opiskeltavaa. Aika näyttää, minkälaisiin suorituksiin pystyn, Suninen sanoi.

Sunisen kalenteriin on toistaiseksi merkitty Viron ja Suomen vauhdikkaat sorakisat Hyundain tehdastiimin kolmoskilpurilla. Mahdollista on, että ohjelmaan tulee lisää pääluokan kisoja, mikäli suomalainen onnistuu ensimmäisissä Rally1-kisoissaan.

Rally1-hybridiautot ovat muodostaneet MM-sarjan pääluokan viime kauden alusta lähtien.

– Olemme ajaneet nyt kolme ja puoli päivää testiä Jämsässä ja lisäksi meillä oli se ralli Virossa, missä ajoimme kolme pätkää kolme kertaa läpi. Minulla on hieman kokemusta, mutta kaikki muut ovat puolitoista vuotta edellä, Suninen huomautti karusta faktasta.

Katso alta video Teemu Sunisen testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat