Teemu Suninen nostanut Hyundain Rally2-auton voittotaisteluihin – ”Vielä hetki sitten olimme takamatkalla”

Teemu Suninen sai vihdoin ensimmäisen kunnon onnistumisen rallin MM-sarjassa viime viikolla ajetussa Viron osakilpailussa.
Markkula ja Suninen
Kartanlukija Mikko Markkula ja Teemu Suninen. Kuva: Austral/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sekä Portugalin että Sardinian rallit päättyivät Sunisen osalta keskeytyksiin, mutta Virossa jokelalainen ylsi WRC2-luokassa toiseksi. Myös voitto oli lähellä, sillä suomalaiskuski nousi vain muutaman sekunnin päähän Skodan Andreas Mikkelsenistä, kunnes kisan päättäneellä Power Stage -pätkällä tekniikka puuttui peliin.

– Puolessa väliä Power Stagea moottori hajosi. Meillä oli kaksi sylinteriä vain pelissä mukana, joten eväät oli aika lailla syöty, Suninen kertasi Rallit.fille.

– Ei siinä oikein ajaessa ehtinyt asiaa miettiä. Yritin vain päästä maaliin mahdollisimman pian. Sitten kun tulin maaliin, niin tajusin, että hävittiin. Se meni tekniikan puolelle tällä kertaa, mutta tällaista rallia on välillä.

Suninen oli silti tyytyväinen, vaikka voitto jäi ottamatta. Portugalissa Suninen oli niin ikään lähellä voittoa, mutta tuolloin hän ajoi ulos johtopaikalta.

– Olemme ottaneet tosi isoja steppejä tiimin kanssa viime vuodesta. Hienoa olla voittotaistelussa mukana ja ajaa siitä ykköstilasta. Kärjessä ei tahdo oikein muita autoja olla kuin Skodia, joten hienoa, että nyt olemme Hyundain kanssa siellä taistelemassa. Ainakin painetta annettiin kovasti, Suninen sanoi.

– Sinänsä voi olla tyytyväinen, että kuinka isoja steppejä me olemme ottaneet. Vielä hetki sitten olimme takamatkalla, mutta nyt todistettiin, että nopeissakin ralleissa voidaan voitoista ajaa, Suninen jatkoi.

Seuraavan kerran Suninen tavoittelee luokkavoittoa reilun viikon kuluttua alkavasta Suomen MM-rallista. Vaikka Skodan etumatka on edelleen selkeä Hyundaihin verrattuna, on Suninen silti luottavainen kotikisan suhteen.

Toistaiseksi Hyundai i20 N Rally2 -autolla luokkavoittoon on yltänyt vain Jari Huttunen, kun uusi auto oli ensimmäistä kertaa MM-sarjassa viime elokuussa Belgiassa. Huttunen oli ainoa viidestä luokan kuskista, joka pääsi maaliin ilman keskeytystä.

– Vähän kaksijakoiset on fiilikset Suomea ajatellen. Nyt on päällimmäisenä mielessä pettymys, mutta toisaalta sitten on taas uusi yritys. Se on samantyyppinen ralli kuin Viro, paljon meillä on läksyjä tehtävänä tästä rallista ja pitää vielä kehittää autoa. Silti perusasiat näyttävät hyvältä. Kysymys on lähinnä siitä, mitä kaikkea voimme ennen Suomea. Hyvällä tiellä silti ollaan, Suninen pyöritteli viime viikolla.

– Toivotaan, että pystymme olemaan kamppailussa mukana. Tiimi on tuonut koko ajan päivityksiä ja kehittänyt autoa. Siihen olen ollut todella tyytyväinen. Auto on hyvällä mallilla, vaikka toki töitä on vielä tekemättä, jotta olemme vielä parempia jatkossa. Tiedämme ne osa-alueet, joita pitää vielä parantaa.

Edit. Korjattu tekstiin Huttusen voitto Belgiassa uudella Hyundain Rally2-autolla.

Katso alapuolelta WRC2-luokan ratkaisuhetket Viron MM-rallista.

Lue myös nämä