Toni Herraselle keskeytys Rooman EM-rallissa – Markus Manninen kipusi podiumille

Italialla on kolmoisjohto lauantain jälkeen Rooman EM-rallissa.
Andrea Crugnola
Andrea Crugnola. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenia ajava Andrea Crugnola nousi lauantain viimeisillä pätkillä Skodan Damiano De Tommason ohi 9,6 sekunnin turvin. Kolmantena oleva Skodaa niin ikään ohjastava Simone Campedelli on jäänyt kärkimiehestä vajaat puoli minuuttia.

– Olen jo aiemminkin sanonut, että taistelu on todella tiukkaa. Huomenna homma alkaa käytännössä ihan nollista. En ole tehnyt tänään virheitä, mutta aamulla hävisin liikaa pitkällä pätkällä, kun ajattelin, että siellä pitää säästellä renkaita. Voin silti olla tyytyväinen päiväämme, Crugnola jutteli ERC All Liven lähetyksessä.

Neljäntenä kisassa on Citroenin ranskalaiskuski Yoann Bonato, jolla on eroa palkintosijoihin vain vajaat kymmenen sekuntia. EM-sarjaa ylivoimaisesti johtava espanjalainen Efren Llarena on viidentenä ennen Romanian Simone Tempestinia.

Suomalaisparivaljakko Toni Herranen ja Sebastian Virtanen joutuivat keskeyttämään lauantaina junioriluokan taistelun ulosajon vuoksi. Luokkaa johtaa lauantain jälkeen ranskalainen Opel Corsalla taiteileva Laurent Pellier. Viron Robert Virves puolestaan johtaa ERC3-luokkaa yli kuuden minuutin marginaalilla.

Markus Manninen ja Teemu Sillanpää ajoivat toiseksi GR Yaris Rally Cupissa. Suomalaiskaksikko johti kisaa vielä ennen lauantain viimeistä pätkää, mutta Italian Thomas Paperini puristi ohi 5,3 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajoi Alessandro Ciassi 14,1 sekuntia kärkeä perässä. GR Yaris Rally Cupissa ajettiin vain lauantaina.

Rooman EM-rallin tilanne EK7/13 jälkeen:

 1. Andrea Crugnola   Citroen 56.47,8
 2. Damiano De Tommaso Skoda   +9,5
 3. Simone Campedelli  Skoda   +26,4
 4. Yoann Bonato    Citroen  +35,1
 5. Efren Llarena    Skoda   +35,8
 6. Simone Tempestini  Skoda   +39,3
 7. Fabio Andolfi    Skoda   +40,9
 8. Alberto Battistolli Skoda   +51,7
 9. Grzegorz Grzyb   Skoda  +1.05,0
10. Javier Pardo    Skoda  +1.06,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat