Teemu Suninen joutuu arpomaan – ”Meillä ei ole selvää vastausta”

Teemu Suninen käy kovaa kamppailua Suomen MM-rallin kolmossijasta Takamoto Katsutaa vastaan.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kisasta on takana 14 erikoiskoetta, Suninen pitää hallussaan viimeistä palkintosijaa, mutta vain sekunnin erolla Toyota-kuljettaja Katsutaan. Hyundai-kuski Suninen loikkasi aamupäivällä Katsutan edelle, kun japanilainen spinnasi Päijälän erikoiskokeella.

Suninen kilpailee vasta toista kertaa Hyundain Rally1-autolla MM-rallissa. Jokelalaisen urakkaa vaikeuttaa huomattavasti se, että sateet ovat liukastaneet keskisuomalaisia sorateitä.

– Ei ole ollut helppo päivä. Auton perä tuntuu tosi liukkaalta. Se ei anna parasta luottoa, Suninen huokaisi.

– Olemme nyt ensimmäistä kertaa tällaisessa olosuhteessa tällä autolla. Nämä ovat minulle uusia juttuja. Ajoa pitää sopeuttaa ja ehkä myös autoa.

Lauantain päivähuollosta Suninen yrittää löytää ratkaisuja siihen, kuinka Hyundain Rally1-autoon saataisiin enemmän pitoa liukkaalle ”torpparin asvaltille”.

– Tällä kokemuksella joutuu tekemään parhaita arvauksia. Meillä ei ole selvää vastausta siihen, mikä auttaisi meitä löytämään takaisin luottamusta. Täällä on tärkeää mennä sen, mitä pääsee ja uskaltaa – eikä arvuuttelemaan, milloin perä lähtee alta, Suninen sanoi.

Suninen pitää suomalaiskuljettajien mainetta yllä kotikilpailussa, sillä Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi joutuivat jättämään leikin perjantaina kesken ulosajojensa vuoksi. Suniselle olisi kaiken natsatessa tarjolla uran neljäs palkintokorokepaikka.

– Taistelu on aina hienoa, siitä ei pääse mihinkään. Nämä ovat molemmille kuljettajille hyviä juttuja ja näitä tarvitaan, jotta päästään huipulle, Suninen summasi.

– Olisihan se hienoa päästä podiumille, mutta se on vielä kaukana, eikä sitä parane miettiä. Mennään pätkä ja lenkki kerrallaan.

Lauantain päivähuollon jälkeen ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Suomen MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat