Juniori-Solberg vaanii suomalaisten päänahkoja sekuntipelissä – ”Heillä ne paineet ovat!

Ei tarvitse olla inhorealisti todetakseen, että Rally1-luokan voittotaistelu Jyväskylän MM-rallissa on ilman suurempia havereita tauonnut. Ihan tavallinen realisti riittää.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mutta pykälää alempana Rally2:ssa kisa sen sijaan käy tulikuumana. Kärkipaikalla polkee Jari Huttunen vain 1,3 sekunnin erolla ennen Sami Pajaria. Oliver Solberg puolestaan on jäänyt Pajarista puoli sekuntia.

– Olen pysynyt suomalaisten vauhdissa, joten voin olla tyytyväinen. Ja eihän minulla tässä mitään paineita ole, kun en ole paikallisia. Suomalaisilla ne paineet ovat!, Solberg hihkaisi päivähuollossa.

Toisen polven rattimies kertoi, että isäpappa Petter antoi pojan lähteä lauantain aamulenkille rauhassa.

– Ei tullut aamulla mitään neuvoja, mutta nyt huollossa varmaan tulee, aamun ensimmäiselle pätkälle luokkapohjat ajanut Solberg junior povasi.

Huttusen kohdalla tämän vuoden Jyväskylän on puhuttu olevan ”viimeinen mahdollisuus” vakuuttaa joku jossain. Niin toki on puhuttu aiemminkin. WRC2luokan kärkikuski suhtautui tilanteeseen rauhallisesti.

– Hienoahan se olisi voittaa, mutta en tiedä muuttaako se mitään mun kohdalla, Huttunen tuumasi.

– Ei ole mitään paineita. Ajetaan ja katsotaan miten käy. Aamun ensimmäinen pätkä nukuttiin hyvin, mutta kolme seuraavaa olivat jo parempia. Iltapäivällä pätkät ovat siinä kunnossa, että rengasrikkoja voi tulla helposti.

Sami Pajari paahtoi kolmen Skodan skabassa aamulla jaetun pohja-ajan Gus Greensmithin kanssa Rapsulassa ja oli yksinään nopein Vekkulassa. Pajari myönsi, että melko lailla limiitillä mennään ja samaa jutteli myös Huttunen.

– Ei tässä juurikaan pysty enää kiristämään kuin korkeintaan teoriassa. Silloin pitäisi tietää ihan täsmälleen kaikki liukkaimmat paikat ja varoa niitä, Pajari sanoi.

– Kisa on kyllä tiukka. Meidän osalta eilinen harmittava rengasrikko verotti jonkin verran, hän viittasi Halttula 2:n epäonneen.

Jonkin verran on tässä yhteydessä tietysti hyvin suhteellinen käsite. Pajari hävisi Halttulassa pohjat ajaneelle Solbergille 13,8 sekuntia, mutta on onnistunut sittemmin ajamaan sen kiinni.

– Ei tässä auta kuin ajaa täysillä. Se voittaa, joka on nopein, Pajari filosofoi.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin lauantaiaamun parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat