Teemu Asunmaa tykitti kärkeen SM-rallissa, Jari Huttunen kuittasi: ”Hengenvaarallista leikkiä”

Rallin SM-sarjan kärkimies Teemu Asunmaa nappasi johtopaikan Joensuun SM-rallissa perjantaina.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Avauspätkällä Joensuun keskustassa Jari Huttunen kiilasi pohja-aikaan, mutta lyhyellä Kissapuron metsäpätkällä Asunmaa nappasi parhaan ajan. Alavutelainen oli 5,5 kilometrin erikoiskokeella täysin omaa luokkaansa, sillä Huttunen taipui Asunmaalle liki neljällä sekunnilla.

Kokonaistilanteessa kahden erikoiskokeen jälkeen Asunmaan etumatka on 2,7 sekuntia ennen Huttusta. Asunmaa pääsi ensimmäisenä autona ajamaan ilman rajua hiekkapölyä, joka kiusasi kaikkia takana tulevia kuskeja.

– Jännä nähdä paljon pölyä tulee takana tuleville. Aika helppo pätkä oli. Ei ollut montaa mutkaa. Ei ollut paras veto minulta. Liian paljon tunnustelin pitoa ja arvoin, Asunmaa totesi.

– Ei oikeastaan saanut mitään nautintoa. Hengenvaarallista leikkiä tuo on, kun ei näe mitään. Koko ajan on enemmän pölyä, Huttunen puolestaan huokaili.

Kolmantena kilpailussa perjantain kahden lyhyen pikataipaleen jälkeen on edellisen SM-osakilpailun Seinäjoella voittanut Lauri Joona. Sastamalalaisen ero kärkeen on 5,2 sekuntia.

– Uusi auto tuntuisi ihan hyvältä, jos näkisi eteensä. Pölyä oli ihan käsittämättömän paljon. Toivotaan, ettei huomenna ole näin paljon pölyä, Joona manasi.

Neljäntenä yleiskilpailussa majailee konkari Juha Salo. Karkkilalainen on jäänyt kuitenkin kärjestä jo 16,8 sekuntia. Roope Korhonen ajaa kisassa viidentenä ennen Benjamin Korholaa ja Riku Tahkoa.

Heikki Kovalainen on rallissa yhdeksäntenä. Eroa kärkeen on tullut 32,5 sekuntia.

Korhola johtaa SM2-luokkaa kahden pätkän jälkeen yli kymmenen sekunnin erolla ennen Kristian Niemistä. Konsta Saarinen ajaa puolestaan SM5-luokan piikkipaikalla.

Joensuun SM-ralli, tilanne 2/9 EK jälkeen:

 1. Teemu Asunmaa   Skoda 4.17,0
 2. Jari Huttunen   Skoda  +2,7
 3. Lauri Joona    Skoda  +5,2
 4. Juha Salo     Skoda  +16,8
 5. Roope Korhonen  VW   +19,0
 6. Benjamin Korhola Ford  +24,8
 7. Riku Tahko    Hyundai +28,8
 8. Anssi Rytkönen  Skoda  +29,7
 9. Heikki Kovalainen Skoda  +32,5 
10. Kristian Nieminen Ford  +36,6
11. Konsta Saarinen  Mitsu  +36,9
12. Teuvo Niskala   Skoda  +42,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat