Teemu Asunmaa säilytti rallin SM-sarjan kärkipaikan kakkossijalla – ”Aika helpolla tuli”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo nappasivat Mikkelin ympäristössä ajetusta rallin SM-sarjan kauden toisesta osakilpailusta yleiskilpailun ja SM1-luokan kakkossijan. Samalla kaksikko säilytti johtonsa niin kuljettajien kuin kartanlukijoidenkin SM-pisteissä.

Asunmaa kamppaili kisan voitosta toista Skoda-kuljettajaa Emil Lindholmia vastaan. Asunmaa oli kuitannut ykköstilan kauden avauskilpailusta Rovaniemeltä, mutta tällä kertaa oli Lindholmin vuoro juhlia voittoa. Asunmaa taipui Lindholmille 14,8 sekunnin erolla.

– Aika helpolla tuli kakkossija kaiken kaikkiaan. Tällä kertaa oli aura-auton rooli, sille ei voi mitään. Yllättävän liukasta oli – en ihan odottanut, että se olisi noin hankalaa ollut, Asunmaa kertasi.

Asunmaa avasi lauantain erikoiskokeet pohja-ajalla, mutta Lindholm vei nimiinsä viisi seuraavaa. Yksi ratkaisun paikoista oli neljäs erikoiskoe, jolla Lindholm repäisi Asunmaahan nähden eroa 9,4 sekuntia.

– Siellä jäätiin jostain syystä, en tiedä mitä tapahtui. Virheitä ei kuitenkaan tehty. Aika riskittömästi tulimme päivällä, ehkä jopa vähän liiankin varman päälle. Joskus ralli on sellaista, Asunmaa sanoi.

Asunmaa oli rallin SM-sarjan kauden toisen osakilpailun suoritukseensa tyytyväinen. Arctic Lapland -rallin voiton jatkoksi tuli nyt kakkossija, ja sen myötä pistejohto SM-sarjan kuninkuusluokassa säilyi alavutelaisen hallussa.

Asunmaa on sarjassa seitsemän pistettä Lindholmin edellä ennen talvikauden viimeistä osakilpailua.

– Tänään (lauantaina) ei ollut se päivä, että kannattaisi lähteä puristamaan. Nyt oli se päivä, että kannattaa ajaa järkevästi maaliin, Asunmaa korosti kakkossijasta saatujen pisteiden tärkeyttä koko kautta ajatellen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 28.-29. helmikuuta.

Lue myös nämä