Quantcast

Emil Lindholm tärkeä voitto alla MM-ralliin – ”Mitään ei saa ilmaiseksi”

Emil Lindholm
Emil Lindholm vauhdissa Mikkelin SM-rallissa helmikuun alussa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen ajoivat voittoon kauden toisessa SM-rallissa Mikkelissä. SM-tason yleiskilpailun voitto oli Lindholmille uran kolmas.

Skoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko nousi rallin johtoon kilpailun kolmannen erikoiskokeen jälkeen ja piti paikkansa maaliin asti. Eroa toiseksi ajaneeseen Teemu Asunmaahan kertyi 14,8 sekuntia.

– Aika vaikea päivä takana, mutta olo on nyt helpottunut. Se suhde, joka meillä on johdettujen kisojen ja voittoihin päätyneiden kisojen välillä, oli surkea, mutta nyt se on taas hieman parempi, Lindholm hymyili maalissa.

– Reitillä oli tänään eilisen lumisateen jälkeen paljon irtolunta ja vaikeita paikkoja ajaa kovaa. Tämä reitti vaati törkeän paljon luottoa autolta: auton perä ei näissä olosuhteissa saanut lähteä yhtään irtolumelle.

Lue myös: Emil Lindholmille SM-rallin voitto komealla suorituksella – Nikara menetti kolmossijan päätöspätkällä

Lindholm sanoi, että hän on omaan ajoonsa tyytyväinen. Voiton nuori suomalaiskuljettaja ratkaisi ajamalla viisi perättäistä pohja-aikaa, joiden tuloksena sekunnin tappioasema kääntyi 15,2 sekunnin johtoasemaksi.

– Sellaista järkevää ja kontrolloitua ajoa koko päivän. Täydellä fokuksella ja kovaa sai ajaa koko ajan. Ei tässä sarjassa mitään ilmaiseksi saa. Se nähtiin taas tänään, Lindholm muistutti.

Voittonsa ansiosta Lindholm nousi SM1-luokan pisteissä kolmannelta sijalta toiseksi.

– Jos Teemu (Asunmaa) olisi täällä voittanut, ero olisi kasvanut merkittävästi suuremmaksi. Tärkeä voitto siis sarjaa ajatellen. Nyt on hyvä fiilis lähteä ensi viikolla Ruotsin MM-ralliin.

Lue myös: Suomalaisella ralli-ikonilla todella surkea kauden alku – ”Eipä tälle mitään voi”

Lindholm ja Korhonen osallistuvat torstaina alkavassa Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokan kilpailuun. SM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Joensuun ympäristössä.

Asunmaa on SM1-luokan pistetaulukossa ykkösenä 52 pinnallaan. Lindholmilla on kasassa 45 pistettä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat