Tänakille ensimmäiset pohjat – Suninen ajaa neljäntenä

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak ajoi ensimmäisen pohja-aikansa Sardinian MM-rallissa, kun mies oli nopein neljännellä erikoiskokeella, reilun 15 kilometrin mittaisella Tergu – Osilon pätkällä.

Tänak nousi rallissa toiseksi 14,2 sekunnin päähän kisaa johtavasta Hyundain Andreas Mikkelsenista. Norjalaisen tallikaveri Thierry Neuville on kolmantena.

Fordin Teemu Suninen on ollut perjantaiaamuna hyvässä vauhdissa. Jokelalainen ajaa kilpailussa neljäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt vajaat 20 sekuntia. Suninen on vain 1,6 sekuntia Neuvillea perässä.

– Nyt ei ollut yhtään mutkaa ykkös- ja kakkosvaihteella, niin meni ihan hyvin. Ihan ok veto mutta pari paikkaa olisin voinut ajaa kovempaa. Tämä on ensimmäinen kerta WRC-autolla täällä, niin täytyy vielä opetella, Suninen totesi.

Toyotan Jari-Matti Latvala kiristi vauhtiaan neljännellä erikoiskokeella. Latvala on kokonaistilanteessa seitsemäntenä 25,1 sekuntia Mikkelsenin perässä.

– Olemme nyt mukavuusalueella. Ajan turvallista vauhtia. En ota yhtään riskejä. Voin nostaa vauhtia, kunhan saan vähän lisää itseluottamusta, Latvala sanoi pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi kärsi jo aamun avauspätkällä rengasrikon ja on joutunut sen jälkeen ajamaan varman päälle. Lappi on rallissa vasta kymmententenä 35,3 sekuntia kärjestä jääneenä.

Sardiniassa ajetaan perjantaina vielä viisi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Sardinian MM-rallii, ek 4/20 jälkeen:
1. Andreas Mikkelsen Hyundai 40.14,0
2. Ott Tänak Toyota     +14,2
3. Thierry Neuville Hyundai +18,2
4. Teemu Suninen Ford    +19,8
5. Sebastien Ogier Ford   +24,2
6. Mads Östberg Citroen   +24,9
7. Jari-Matti Latvala Toyota +25,1
8. Hayden Paddon Hyundai   +29,8
9. Craig Breen Citroen    +32,2
10. Esapekka Lappi Toyota  +35,3
xx. Elfyn Evans Ford     +13.24,6

Lue myös nämä